Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının temellerinin atılışı ve Karabük'ün kuruluşunun 85 inci yıldönümü kutlamaları ile kutsal Ramazan ayının aynı tarihlere denk gelmesi yapılan etkinliklere apayrı anlamlar yüklüyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılışı ve Cumhuriyet Kenti Karabük'ün kuruluşunun 85 inci yıldönümü kutlamaları kapsamında 100.Yıl Kültür Merkezinde sahneye çıktı.

11 ayın sultanı Ramazan ayı arefesinde düzenlenen ve yoğun ilgi göstererek salonu hınca hıç dolduran vatandaşlarımız Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun Toplum Sanat Yönetmeni Yusuf Kayya yönetiminde seslendirilen birbirinden güzel ilahilerle muhteşem bir gece yaşadı.

Konya Tasavvuf Müziği Topluluğu müzik dinletisine Vali Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Gürel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviran'lı, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı.

Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu müzik dinletisi, toplulukta yıllardır görev yapan ve emekliye ayrılması nedeniyle son kez sahneye çıkan Semazen Başı Nuri Yılmaz'a Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviran'lı tarafından çiçek takdim edilmesi ve emeklilik hayatında sağlık ve mutluluk temennisinde bulunması ile başladı. Sema mukabelesinin yöneten Posnişin ve Topluluk Müdürü Fahri Özçakıl’ın semazenlerin sikkesini öperek semaya girmesine izin vermesi ile dervişler tarafından sema zikri gerçekleştirildi.

Program sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviran’lıya çiçek taktim eden Vali Fuat Gürel, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun Toplum Sanat Yönetmeni Yusuf Kayya’ya güzel gece için plaket taktim etti.