KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, KARDEMİR KARABÜKSPOR’UN BELİRLENECEK OLAN YENİ KULÜP İSMİNİN KİMİN OLMASI GEREKTİĞİNDE İLGİNÇ BİR ÇIKIŞ YAPTI


 

VERGİLİ, AYRICA “ŞU ANKİ YÖNETİM SAYIN MEHMET ALİ ŞAHİN’İN ESERİDİR, KENDİ ESERİNİ ŞİMDİ SUÇLUYOR YA…”


 

vergili-tankut

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 15 gün içinde yapılacak olan kongre ile Karabükspor’un başına Feridun Tankut’un geçmesinin en doğru karar olacağını söyledi.

Vergili “İki yıl önce ‘Karabükspor’un başına Sayın Şefik Dizdar geçsin, onun başkanlığında bir yönetim yapılsın’ diye mücadele verdiğimiz zaman, bölge milletvekilimiz Sayın Mehmet Ali Şahin Bey müdahale etti ve birilerini görevlendirip, bir gecede bu mevcut yönetimin oluşmasını sağlamıştı. Şimdi kendi eserini eleştirip, ‘Bunlar sanki Karabükspor’u bilerek küme düşürdü’ diyerek, kendini sıyırmaya kalktı. Konuya yakın herkes o yaşanan geceyi biliyor ve unutmuyor.” Diye konuştu.

Şimdi “kulübün başına kim geçsin” tartışmalarının boşuna yaşandığını da söyleyen Başkan Vergili “Kulübün 60 Milyon TL’nin üzerinde borcu olduğu belirtiliyor. Bu borcu yapanların bir şekilde ödeyeceğinden kimsenin şüphesi f.tankutolmasın. Zaten Karabükspor’un gelirlerinin tamamına yakını artık KARDEMİR A.Ş’den karşılanacak. Karabükspor’u Türkiye Futbol camiasında yer edinmiş ve geçmişte başarılarını göstermiş Sayın Feridun Tankut’un gelmesinin bence isabetli bir karar olacağını düşünüyorum.” Dedi.

Vergili, son olarak “Sayın Tankut’a KARDEMİR A.Ş’de tam destek verdiği takdirde, takımı eski haline getirme şansımızın daha fazla olduğunu düşünüyorum. Feridun bey gerek TFF’de olsun, gerek Kulüpler birliğinde olsun yer edinmiş biri. Sayın Tankut’a KARDEMİR ve kent olarak da destek verirsek, iyi bir şeyler yapacaktır” diye konuştu.