KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “ HALKIMIZ TEKRAR ADAY OLMAMI İSTİYOR”


 

hala-aday-degil

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, yeniden adaylık noktasında halkın ısrarla aday olmasını istediğini söyleyerek, “15-20 gün içersinde her şey netleşir” dedi.


Belediye Başkanı Rafet Vergili, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başkan Vergili, gazetecilerin MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in Karabük ziyaretinde Belediye başkan adayımız Rafet Vergili’dir şeklinde açıklama yaptığı hatırlatılması üzerine, “Genel Başkan Yardımcımız bizi aday olarak görmüşler, teşekkür ederim. Ama şu an bizim başkan adaylığı konumuz netleşmiş değil. Görüşmelerimiz devam ediyor. Diğer partilerin aday adayları ile ilgili bizim bir şey söylememiz olmaz. Aday adayı olan arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli, düzgün ve dürüst arkadaşlarımız. Burada belediye başkanını vatandaşlarımız seçecek. Kişiler olarak bir şey söylememiz mümkün değil. Biz zaten belediye başkanlığımız süresince siyaset yapmadık. Bizim adaylığımız konusunda konuşmalar, görüşmeler devam ediyor, şimdilik beklemekte fayda var.” dedi.


‘HALKIMIZ TEKRAR ADAY OLMAMI İSTİYOR’
Başkanlık ofisini kurduğu mahallelerde halkın sorunlarını dinlediğini belirten Başkan Rafet Vergili, burada ki toplantılar olmak üzere, cadde ve sokakta gördüğü vatandaşların tekrar aday olması konusunda taleplerinin olduğunu söyleyerek, “Vatandaşlar aday olmamız konusunda baskı yapıyorlar, çok sayıda vatandaşımız aday olmamı istiyor. Adaylık konusunda bunları da değerlendireceğiz. 15-20 gün içerisinde her şey netleşir. Bizim önümüzdeki günlerde seçim var diye bir düşüncemiz yok. Seçimler ile ilgilide özel bir çalışmamız yok. Karabük’te yapılması gereken işleri yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız seçim çalışması değil daha önceden hazırladığımız program dahilinde işlerimizi yapıyoruz. Bu işleri yaparken Karabük Belediyesinin bir kuruşunu en iyi şekilde harcamaya devam ediyoruz.” Dedi.


Başkan Vergili, Menderes Caddesine yapılacak olan Karabük Belediyesi hizmet binası ile birlikte çelik camii ile ilgili soruları da cevaplayarak “Menderes Caddesinin bulunduğu yere yapılacak olan Belediye binasının ihalesi yapıldı. Sözleşmelerimiz imzalandı. Bir veya iki ay içerisinde temel atma işlemi gerçekleşmiş olur. İhaleyi alan firma yerli firma ben çok kısa sürede yapacağını inanıyorum. Çelik cami kent meydanının bitmesinden sonra yapılacak. Çünkü törenlerin yapıldığı anıt meydanını kent meydanına alacağız. Şu anda törenlerin yapıldığı yerde çalışma yapılması sansı yok. Kent meydanı bittikten sonra çelik camii ile ilgili çalışmalar başlar.” diye konuştu.