20140305AW025132_01Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ve Karabük Emniyet Müdürlüğünün kurumlar arası ilişkiler çerçevesinde polisler solunum testinden geçti.

Karabük Emniyet Müdürlüğü bünyesinde polisler Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından 'Solunum Fonksiyon Testi' uygulamasından geçirildi. Karabük Polis evinde gerçekleşen teste Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever ve Müdür Yardımcıları ile polisler Toplum Sağlı Merkezi görevlileri tarafından solunum testinden geçirildi.

Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, kurumlar arası ilişkilerin gelişmesi açısında İl Sağlık Müdürlüğüne destek verdiklerini söyleyerek, “Polisimizin ciğerlerin sağlamlığı iyi nefes alıp vermemesi noktasında bir testten geçiyor. Kurumlar arası ilişkilerin gelişmesi açısında böyle bir programa ortak olduk. Biz hem çalışmalarımıza devam ederken, spora da dikkat ediyoruz. Burada da sportif faaliyetlerimiz olacak” dedi.

Solunum Fonksiyon Testi uygulaması hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Gültekin Duras "Göğüs hastalıkları uzmanları tarafından sıkça uygulanan bir testtir. Bizim burada test uygulamasındaki cihazları Verem Savaş dispanserine bir yıl önce temine ettik ve gelen her vatandaşımıza solunum fonksiyonları testi yapmaktayız. Özellikle sigara içerenler ve kötü hava şartlarında yaşayanların akciğer hastalığı geçirmiş olanlarda akciğer kapasitensin hangi durumda olduğunu belirlemek için bu testi yapıyoruz. Bugün burada emniyet çalışanlarının akciğer kapasitelerini ölçmek amacındayız. Bu tarama sonucunda sıkıntılı gördüklerimizi göğüs hastalıkları uzmanlarına yönlendireceğiz. Bu güzel bir uygulama ve bunu bütün kamu kurumlarında yapmayı hedefliyoruz” dedi.