Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü Karabük’te törenle kutlandı.


polis-168Törene; Karabük Vali Yardımıcısı Abidin Ünsal, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Emniyet Müdürü Oktay Keskin, daire müdürleri, emniyet müdür yardımcıları ve polis memurları katıldı.

Yenişehir Anıtında düzenlenen tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende açılış konuşması yapan Emniyet Müdürü Oktay Keskin, “Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinden kurulmuş ve bughüne kadar 168 yıllık şerefli maziyi geride bırakmıştır. Polis teşkilatımız toplumda huzuru ve güveni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Bu görevleri yerine getirirken, kanunların verdiği yetki ile gece gündüz demeden 24 saat hizmet etmektedir. Türk Polisi Devletin bekası ve milletin huzur ve güvenliği için canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. Polisimiz Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu bilinci içersinde görevini laikliyle en iyi şekilde yapmaya devem edecektir.Meydan gelebilecek olayların önlenmesi, suçun oluşması ve suça karışan şüphelilerin yakalanmasında en önemli desteğimiz Karabük halkıdır. Karabük’ün huzuru ve dolayısıyla hepimizin huzuru için halkımız polise güvenmeli ve yardımını asla esgirmemelidir, esirgemiyordur. Karabük, Batı Karadeniz bölgesinin en huzurlu illerinden biridir” dedi.

20130410AW000739_01Konuşmaların ardından resim, kompozisyon ve şirr yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile Polis teşkilatı bünyesinde bulunan farklı dallardaki branşlarda Avrupa ve Türkiye derecesi yapan sporculara da teşekkür belgesi ve hediyeler takdim edildi.
Kutlamalar daha sonra Emniyet Müdürü Oktay Keskin’in makamda kabulü ile devam etti.