20151124AW586259_01Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 20-21 Kasım tarihlerinde 122 ülkenin katılımı Moldova'da düzenlenen MMA Karışık Dövüş Sanatları'nda Dünya Şampiyonu olan Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Khayal Abdullayev'i kutladı.


 

Rektör Polat, yaptığı açıklamada, Abdullayev'e başarısından dolayı gurur duyduklarını belirterek,“Geçtiğimiz haftalarda öğrencimiz Khayal Abdullayev, 1. Uluslararası Ayvalık Uzak Doğu Sporları Kupası'nda şampiyon olarak bizleri gururlandırmıştı.

O şampiyonanın ardından Moldova'da düzenlenen MMA Karışık Dövüş Sanatları'nda yine güzel bir başarıyla dünya ve Avrupa şampiyonu olarak döndü. Hem üniversitemiz hem de ülkemiz spora ve sporcuya gerekli desteği vererek çıktılarını uluslararası arenada almaktadır.

Ayyıldızlı bayrağımızın gerek bireysel gerekse takım halindeki uluslararası spor müsabakalarında birincilik kürsüsünde yer alması ülke olarak arzuladığımız bir şey. Ben öğrencimi bu başarısından dolayı tebrik ediyorum ve ülkemize daha nice başarılar getireceğinden hiç kuşku duymayarak spor hayatında sağlıklı, başarılı yıllar diliyorum” dedi.