20140628AW130518_01Karabük’ün Ovacık İlçe Belediye Başkanı Mustafa Dursun, tüm yöre halkının Ramazan ayını kutlayarak, bu ayın bereketinden istifade ederek yardımlaşmanın yoğun yaşanması temennisinde bulundu.

Başkan Dursun, Ramazan ayı öncesi spor etkinlik yaptıklarını ve Ramazan ayında da neler yapılması gerektiği konusunda Ovacıklılar olarak bir araya geldiklerini belirterek, şunlerı söyledi;

“Davul geleneği kalmış ve bu geleneği yeniden yaşatmak için davul alarak davulcu arkadaşları bulduk. Bunun yanında Ramazan ayında halkımızla kucaklaşma adına el birliği ile Ramazan ayı boyunca iftar yapacağız. Birileri Ovacık’ı nüfüs oalrak küçük olduğundan pek fazla önem arz etmediğini söylüyor. Ovacık Karabük’ün bir parçası. Ovacık’ı küçümsememek lazım. Bugün Karabük 35 -40 bin Ovacıklı Karabük’te, 15 - 20 bin Safranbolu’da ikamet ediyor. Biz Ovacık’ta yaşayan Ovacıklılarla değil, Türkiye’nin her yerinde yaşayan Ovacıklıları bir kabul ettiğimizde yaklaşık 100 bin civarında hemşehrimiz var. Ovacığımıza sahip çıkalım. Burası belki küçük olabilir ama insanların yüreği ve kalbi büyük ve sevgi dolu insanlardır. Ramazan ayında Karabük il ve ilçe bazında yaşayan hemşehrilerimize seslenerek, gelin örf ve geleneğimizi yaşatalım. Ramazan ayı hayırlara vesile oalcak olan bir ay olduğundan anasının babasının hayrına verecekleri iftarı Ovacık’ta vermelerini istiyorum. Burada yaşayan sanayici, işadamı, esnaf ve bürokratımızın Ovacık’ta el ele verip barış içersinde Ovacıkta bu bölgede azınlık olmadığımızı gösterelim. Ben Ovacık’ın Belediye Başkanıyım ve ilçemin küçümsenmesini de yadırgıyorum. Ramazan ayı boyunca 400 - 500 kişiye iftar yemeğiv ereceğiz. Bu hayır işi. Bu noktada herkesin katkısını bekliyoruz”