AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ AKRABALARINI “VİP TORPİLLİ” DEVLET MEMURU YAPTIRDI İDDİALARINA CEVAP VERDİ


kahveci-aciklama

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci’nin yeğenlerini işe soktuğu iddialarını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un açıklamalarına cevap verdi.

Milletvekili Osman Kahveci’nin açıklamaları aynen şöyle;

 

Bugün bazı basın ve yayın organlarında VIP torpil listesi adı altında bazı milletvekilleri ve Bakanlarla birlikte şahsımın da siyasi nüfuzumu kullanarak bazı yakınlarımı kanunsuz ve usulsüz yoldan devlet memuriyetine geçirdiğime dair ithamlar yer almıştır. Bundan dolayı Karabük kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapma gereği doğmuştur.


Öncelikle belirtmem gerekir ki, bahsi geçen kişilerin hiçbirisinin göreve başlamaları benim milletvekili olduğum dönemde gerçekleşmemiştir.


Oğlum Rıdvan Kahveci, Endüstri Yüksek Mühendisi olup, Yıldız Teknik Üniversitesini derece ile bitirmiş ve ardından İstanbul Teknik Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Halen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yönetim Organizasyon bölümünde İngilizce doktorasına devam etmektedir.


Kendisi 2003 yılında Türk Telekomünikasyon A.Ş tarafından açılan uzman yardımcılığı sınavına KPSS ve KPDS (yabancı dil) puanı ile başvurmuş, ayrıca yapılan yazılı ve sözlü sınavların ardından Uzman Yardımcısı olarak işe başlamıştır. Dolayısıyla nüfuz kullanarak memuriyete başlatılması gibi bir durum söz konusu değildir. Türk Telekom’un özelleştirilmesi sonrasında,  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na geçmiş ve bu Kurumda İletişim Uzmanı olarak çalışmakta iken yaklaşık bir yıl önce Üst Kurul Kararı ile Daire Başkanlığına ataması yapılmıştır. Daire Başkanlığına atanmak için gerekli şart 10 yıllık kamu hizmetidir. Kendisinin yaklaşık 12 yıllık kamu hizmeti bulunmaktadır. Söz konusu atama Kurumun kendi iç işleyişi içinde gerçekleşmiş bir işlemdir.


Yeğenim Bilal Kahveci’nin memuriyete girişi yeni olmayıp, yaklaşık 8 yıl önce Pendik Belediyesinde memuriyete başlamıştır. Kendisi Makine Resim ve Konstrüksiyon mezunu olup, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın talebi ile Kurum değişikliği yaparak tekniker kadrosuna atanmıştır. Bunların hiçbirisi benim milletvekili olduğum dönemde gerçekleşmemiştir.


Sezgin Kahveci, 1. derecede yakınım olmayıp, iddia edildiği gibi Pendik Belediyesinde memur olarak işe başlaması gibi bir durum söz konusu değildir. Kendisi geçici orman işçisi olarak çalışmakta iken, 2007 yılında yaklaşık 120.000 geçici kamu işçisinin işçi kadrosuna geçirilmesi uygulaması çerçevesinde diğer işçilerle birlikte işçi kadrosuna geçmiştir. İddia edildiği gibi istisnai kadrodan memur kadrosuna atanmamıştır. Bu da gerçek dışı bir haber olup, bu olay da aynı şekilde benim milletvekili olduğum dönemde gerçekleşmemiştir.


Gelinim Zeynep Kahveci, Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik bölümü mezunu olup yine benim milletvekili olmamdan önce, 2009 yılında TBMM’ye müracaatı ile 4C’li olarak işe başlamıştır. TBMM’deki 4C’li kadrolar istisnai kadro olmayıp, istisnai kadrodan devlet memuriyetine geçirilmesi gibi bir durum söz konusu değildir.


Özetle, iddia edilenlerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamakta olup, kanunsuz ve usulsüz herhangi bir işlemden de bahsedilemez. Yine vurgulamam gerekir ki, bu olayların hiçbirisi benim milletvekili olduğum dönemde gerçekleşmemiş olup, siyasi nüfuzumu kullanmam gibi bir durum da söz konusu değildir.


Seçim sürecine girmekte olduğumuz bu dönemde, algı yönetimi ile Hükümetimizi ve Partimizi yıpratma amaçlı yapılan bu tür yanlış haberlerin kimler tarafından ne maksatlı yapıldığı herkesin malumlarıdır. Bu tip iftiralar ve karalamalar bizi inandığımız davadan ve devlet içindeki illegal yapılanmalarla mücadelemizden vazgeçiremeyecektir.


 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.