36brans-ogretmeniKarabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Türkiye genelinde yapılacak 40 bin öğretmen atamasından dolayı Karabük 36 branş öğretmenin ataması yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Gürpınar, Karabük’te ana branşlarda çok fazla açıklarının olmadığını ve bu yönde çok şanslı bir il olduklarını da belirterek, “En son özür gurubu atamalarında 51 öğretmen diğer ilerle gitti 76 tanede öğretmen Karabük’e geldi. 25 tane fazlalık kazanmış olduk. Bir kaybımız yok. Türkiye genelinde ilk atamadan dolayı 40 bin öğretmen atanacak ve bizde ihtiyaçlarımızı Bakanlığımıza bildirdik. 36 öğretmen ataması yapılacak ve bunlar artı branşlar. Bu branşlarda en çok ihtiyacımız olan Beden Eğitimi, Rehber, Almanca, Müzik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Grafik ve fotoğraf branşlarından 36 öğretmen ataması yapılacak” dedi.

Gürpınar, ayrıca, yaz tatilinde 66 tane okulda onarım ve tadilat çalışmaları için İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından ihaleleri yapıldığını hatırlatarak, “Bunların bir kısmı yapıldı bir kısmı ise okulların açılmasına kadar yetiştirilecek. Yetişmeyenler ise öğrencileri rahatsız etmeyecek şekilde devam edecek” diye belirtti.