20140310AW030585_01Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere tüketici bilincini artırmaya yönelik bilgilendirme eğitimleri veriliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencilerine tüketici bilincini artırmaya yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından kent genelinde yıl içerisinde 13 okulda toplam 26 toplantı planlanarak orta öğretim öğrencilerine ulaşılmayı hedefledikleri belirtildi.

Program kapsamında yetişen genç nesillerin tüketmiş oldukları veya tüketecekleri gıdalarda, gıda güvenliğinin esas alınması ve alışkanlık haline getirilmesi olgusunun toplumda yerleşmesinin sağlanması da hedefleniyor.

Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde yapılan toplantıda öğrencilere tüketmiş oldukları gıdaların hazırlama, muhafaza, satış veya tüketime sunumu, gıda hijyeni, ekmek israfı gibi gibi başlıklar altında bilgiler verildi.

“Yediğine içtiğine dikkat et, güvenli gıda tüket” sloganıyla, Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantının diğer okullarda da takvim çerçevesinde devam edeceği öğrenildi.