AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINA SON GÜN İLK BAŞVURUYU MUZAFFER ATILKAN YAPTI


 

muzo-basvurdu


AK Parti Aday Adayları müracaatında hareketli bir gün yaşadı. Müracaatların son günü olan 1 Kasım Cuma günü, Karabük Belediye Başkan Aday Adaylığı için ilk başvuruyuz Muzaffer Atılkan yaptı.


Ciddi bir kalabalık eşliğinde parti binasında İl Başkanı Ömer Ayar’a müracaat dosyasını takdim eden Muzaffer Atılkan konuşmalarında şunları söyledi;




1966 yılında Karabük’te doğdum. İlkokulu Kurtuluş İlkokulunda, ortaokulu Yenişehir Orta Okulunda, lise eğitimimi Demir Çelik Lisesinde tamamladım. Üniversite tahsilimi Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde 1990 yılında tamamladım. İş hayatım sırasıyla.


1990-1997 Karabük Belediyesi İmar Müdürlüğü.


1997-2002 Karabük Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü.


2008-2009 Karabük Bayındırlık İl Müdürlüğü.


2009-2013 Ankara İl Özel İdaresi Altyapı Hizmetleri Daire Başkanlığı.


Bu yıllar arasında sırasıyla Karabük Belediyesi İmar Müdür Yardımcılığı.


Karabük Köy Hizmetleri Yol Şube Müdürlüğü


Ankara İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel iyileştirme Müdürlüğü


Ankara İl Özel İdare Su ve Kanal Müdürlüğü görevlerinde bulundum.


30 Mart 2014’de yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için 31 Ekim 2013 tarihinde görev yaptığım Ankara İl Özel İdaresi Su ve Kanal Müdürlüğü görevinden istifa ederek 01 Kasım 2013 mübarek Cuma günü Karabük Ak Parti Belediye Başkanlığı aday adaylığı için müracaat etmek üzere huzurlarınızda bulunmaktayım.


Niyetimiz hayır; akıbetimiz hayır olur inşallah.


Sizlerle hayatımda hiç unutamadığım ve bende iz bırakan iki anımı paylaşmak istiyorum.


Çocukluğumuzda yaz tatillerimizi köyümüzde geçirirdik. O yıllarda köylerde elektrik yok, evlerde su yok, kanalizasyon yok, en önemlisi yol yok. O yıllarda köylere ya jeeplerle ya da çadırlı kamyonlarla giderdik. Köylerde elektrik yerine idare lambaları veya lüks denen elektrikli aletler vardı. O çamurlu yollarda arabaları ite kaka yürütürken


“Ey Allah’ım bir gün köyümüze düzgün yollarda gidebilir miyiz ki” diye hayal kurardık


Yüce Mevlam bana köyümüzün yolunun asfaltını, şebekeli içme suyunu, kanalizasyonunu yapmayı nasip etti.


muzo-1


İkinci anım ise; benim dayılarım Öğlebeli’nde  otururdu. Biz Kurtuluş mahallesinde oturuyorduk. Bayram ziyaretleri için Öğlebeli’ne  giderken, babam Araç çayı kenarındaki içme suyu deposunu göstererek “Oğlum bu depoyu biz yaptık” derdi övünerek. Bu depoya her bakışımda “babam ne müthiş adammış” diye övünürdüm.


Okuması yazması olmayan bir ana ile ilkokul mezunu bir babanın evladı olarak okudum, İnşaat Mühendisi oldum. Burada beni bin bir sıkıntı ile okutan babama ve anneme şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun.


Mesleğimizin sayesinde Allaha şükür çocuklarımıza övüneceği sayısız eserler bırakacağız.


Babam benim için “bu çocuk okuyacak, adam olacak” derdi. Adam olmak, memleketine, üzerinde doğduğun, büyüdüğün, ekmeğini yiyip, suyunu içtiğin topraklara hizmet etmek demektir.


“Bizler her şeyden yoksun ve mahrum yaşayan dedelerimizin ve babalarımızın hayaliyiz ‘’


Her şeyi Karabük’te gördüm, bu şehirde doğdum, büyüdüm, okudum. Meslek ve iş hayatına bu şehirde başladım hayat arkadaşım, biricik eşimi bu şehirde buldum. Evlatlarımın ikisi bu şehirde dünyaya geldi.


Hayatımdaki ilk heyecanları yaşadığım Karabük’e karşı kendimi hep sorumlu ve borçlu hissettim.


Şu an itibari ile mensubu olduğum AK Partide bu güne kadar görev yapmış İl Başkanlarım Sn. Hasan Bilir, Sn. Cumhur Ünal ve İl Başkanım Ömer Ayar’a, Merkez İlçe Başkanlarım Seyfettin Dikmen ve Adil Karadağ Kemal Karadeniz ve tüm teşkilat mensuplarına, Milletvekillerim Sn. Mehmet Ceylan, Sn Hasan Bilir, Sn Ali Öğüten, Sn Mustafa Ünal, Sn Cumhur Ünal, Sn Osman Kahveci ve Devlet Büyüğümüz medari iftarımız Genel Başkan Yardımcımız Sn M.Ali Şahin’e ve Genel Başkanımız, Başbakanımız büyük lider Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizlere bu davada büyük destek veren Aziz Türk Milletine selamlarımı, sevgilerimi, şükranlarımı sunuyorum.


Büyüklerimiz “Bürokrattan siyasetçi olmaz” derler, babam Karabük cemiyet hayatında ve siyaset hayatında yaklaşık 30 yıl mücadele etti. Bizlerin çocukluğu seçimlerle toplantılarla geçti. Belediyeler ve Özel İdareler siyasetin en yoğun yaşandığı ortamlardır.


Bu güne kadar siyasi ortamlarda yoğrulduk.


Hayaldi gerçek oldu.


Dün insanlar hastane köşelerinde sürünürken bugün bütün sağlık kurumları, tek çatı altında toplanmış ve vatandaşlarımıza ayrım gözetmeksizin tüm hastanelerden yararlanma hakkı tanınmıştır.


160’ı hastane ve ek binası olmak üzere 416 bina ve sağlık tesisi hizmete açılmıştır.


Yeşil kart sahibi ve SSK’lı vatandaşların ilaç alma çilesine son verilmiş, istedikleri yerden ilaç alma hakkı tanınmıştır.


Poliklinik sayısı 13.000 den 31.500’e çıkarılmıştır. Hasta ve cenazelerin hastanelerde rehin kalma dönemi sona ermiştir.


Yapılan düzenlemeler ve KDV indirimi ilaç fiyatlarında %80’e varan indirimler sağlanmıştır.


Dün çocuklarımız 40-50 kişilik sınıflarda okurken Ak Parti iktidarı döneminde insanımızın iyi yetişmesi için eğitime öncelik verilmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi Genel Bütçe içinde en büyük paya sahip olmuştur.


Son 4 yılda 3807 okul 100,280 derslik yapılmıştır.


Okullara 537.451 bilgisayar dağıtımı yapılmış ve bütün okullarımız internet sistemine bağlanmıştır.


70 olan üniversite sayısı, 170 çıkmıştır.


İlköğretim ve lise ders kitapları ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılmıştır.


Haydi, Kızlar okula projesiyle son 4 yılda 223000 kızımız okula başlamıştır.


Dün tek yönlü yollarda giderken,


Bugün 12.000 km bölünmüş yol yapılmıştır.


Dün DDY köhne, yatırım yapamayan bir kuruluşken bugün Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir inşallah kısa zaman içinde Ankara- İstanbul YHT’ ye kavuşmuştur.


Dün insanlar uçakla yolculuğu hayal edemezken bugün sadece 2012’de yıllık 130 milyon yolcu sayısına ulaşılmıştır.


Dün 18 milyar $ için anayasa kitapları havada uçuşurken, bugün İMF ye borcu kalmamış, kredi veren bir ülke olduk.


Dün mili gelirimiz 2200 $ iken bugün  5500  $  olmuştur.


Dün köylerimizde yol, su problemleri varken bugün KÖYDES yatırımları sayesinde yolu, suyu olmayan köy kalmamıştır.


Dün terör yüzünden her gün vatandaşlarımızı kaybederken, bugün ülkemizde çözüm umutları yeşermektedir.


Şimdi Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılı için hedef koyuyoruz.


İşte 2023 vizyonumuz;


Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek, kişi başına milli gelir 25.000 $ yapmak, ihracat 500 milyar $ yükseltmek, tarımda dünyanın ilk 5’i arasında olmak, YHT’de hedef 10 bin km,  Dünyanın en büyük 10 limanı, Milli tank üretimine başlandı, havuzlu çıkarma gemimiz geliyor, İlk yerli uçağı uçuracağız, yerli oto için ilk adım atıldı.


Karabük halkı Başkan adaylardan proje bekliyor 23 yıllık meslek hayatımda Cenab-ı Allah bana büyük projelerin içinde olmayı nasip etti.


13 köprü, 7500 metre istinat duvarı, 2 adet olimpik yüzme havuzu, 100.000 m2 BSK sıcak karışım, 500.000 m. soğuk asfalt, 1.000.000 m. İsale ve şebeke hattı, 900.000 m. Kanalizasyon hattı, 350 adet içme suyu deposu, Türkiye kırsalındaki 32 lt/sn’lik en büyük içme suyu arıtma tesisi, 400 köyde güneş enerjili klorlama sistemi, 6 köyde GES(Güneş enerji santralı), 1 köyde RES(Rüzgar enerji santrali) ve Karabük kırsalındaki en büyük proje olan Tefer projesinin Proje Müdürlüğü.


Biz alelacele kes kopyala yapıştır projelerle halkın karşısına çıkanlardan değil, bütün hayatı boyunca proje gerçekleştirenlerdeniz.


Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.


Biz atalarımızın “ekmeği ekmekçiye teslim etmeli” tabiriyle, Belediyecilikte temel mesleklerin başında olan inşaat mühendisliği eğitiminin yanında, 23 yıldır Belediye ve Özel İdare çalışmaları ile yüksek lisansımızı yaptık.


muzo-2Hem okullu, hem alaylıyız.


Sevgili Karabüklü hemşerilerim 2023’te Karabük’ümüzü;


Marka şehir, Turizm şehri, Bilim şehri, Sağlık şehri, 3.4 organizesi yapılmış, Keltepe’de kayak, Araç çayında Gondol, Araç çayı kenarında eğlence merkezleri, Her yağmurda şehir merkezinde sel korkusu yaşayan değil, şemsiyesini açıp gezen mutlu insanların şehri yapmalıyız.


Yapılan battı çıktılarla şehir esnafını batıran değil, onların ticaretini geliştiren, Türkiye’nin ilk 10 ekonomisinden biri olan, Anadolu Lisesi ve Üniversite sınavlarında rekorlar kıran Karabük Gençliği ile Türkiye’yi yönetmeye, Kardemir Karabük sporu Avrupa takımı yapma hayaline talibiz.


Türkiye’nin 2023 vizyonunu hedef koyan Sn. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kervanında olmak istiyorsak, onun yakın çalışma arkadaşı şehrimizin yetiştirdiği değerli Devlet Adamı büyüğümüz Sn. M. Ali ŞAHİN beyin elini güçlendirmeliyiz.


Bizler Karabük halkından sadece belediye Başkanlığı’nı değil, ülkemizin genelinde olduğu gibi her iki kişiden birinin yani en az % 50’nin oyuna talibiz.


Başkan seçilirsem; 10 gün kendine gelemeyen değil içinde yetiştiğim yuvamda hemen mesai yapmaya talibim.


Bizler efendiliğe değil, milletin hizmetkârlığına talibiz.


Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun


Her şey KARABÜK için…



HABERİN VİDEOSU