2 yıldır pankreas kanseriyle mücadele eden dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çağdaş Gazeteciler Derneği Karabük Şubesi ve BRTV Haber Dairesi Başkanı Mustafa Yanık'ın cenazesi, gözyaşları ile toprağa verildi


 

20131029AW000722_03


Gazeteci - yazar Mustafa Yanık için BRTV önünde tören düzenlendi. Törene, Yanık'ın ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra Karabük Valisi İzzettin Küçük, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, Yerel Televizyonlar Birliği Başkan Yardımcısı ve BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya, sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Karabük Valisi İzzetin Küçük, “Bugün çok üzgünüz. Çünkü Karabük büyük bir değerini kaybetti. Bu kente kitapları ve yorumları ile çok şey kattı. Birçok projenin mimarı oldu. Kendisini bu kent unutmayacak” dedi.

20131029AW000722_01Yerel Televizyonlar Birliği Başkan Yardımcısı ve BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya 30 yıllık dostunu kaybetmenin acısını yaşadığını belirterek, Yanık’ın 18 yıldır aralıksız her akşam haber sonrası yaptığı yorumlarla Türkiye rekoru kırdığını söyledi.

Yanık'ın cenazesi, buradaki törenin ardından Yenişehir Çamlık Camisi'ne getirildi. Burada ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınan Mustafa Yanık'ın cenazesi, Safranbolu ilçesi Kuzyaka Hacılar Köyü'ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.