Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 78. Şubesi Karabük’te törenle açıldı.


 

musiad-acilis

Hava muhalefeti nedeniyle dernek binası önünde düzenlenecek tören bina içerisinde gerçekleştirildi. Açılışa Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Genel Merkez yöneticileri, daire müdürleri, çok sayıda iş adamı ve MÜSİAD üyesi katıldı.

Açılış öncesi basın mensuplarına bir açıklama yapan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, şöyle konuştu;

“MÜSİAD olarak yurt içi ve yurt dışı çalışmalarımızı 24 yıldır belirli bir ivme içerisinde sürdürüyoruz. Birkaç yıldır teşkilatlandırmamızı artıralım dedik. Bunun meyvelerini alıyoruz. Bugün yurt içinde 78 noktaya ulaşmış durumdayız. Biz her yerde olmak zorunda değiliz. Karşılıklı bir talep varsa ona göre olacaktır. Yurt içi çalışmalarının yanı sıra yurt dışı çalışmalarımızda devam ediyor. Biz gittiğimiz yerlerde oranın benzer kuruluşları ile en başta Ticaret ve Sanayi Odaları dahil olmak üzere işbirliği içinde çalışmayı seven bir kuruluşuz.” 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de şunları söyledi;

“MÜSİAD, Türkiye’nin 24 yıllık süre içerisinde en hızlı gelişen sanayici ve işadamları derneklerinin başında geliyor. MÜSİAD 1990 yıllarında kurulmuştu. Gerek yurt içi gerek yurt dışında bu geçen 24 yıl içerisinde ciddi bir gelişme göstermiştir. MÜSİAD’ın Karabük’te böyle bir şube açmış olması Karabüklüleri ve burada bulunan iş adamlarımızı memnun etti. Ciddi bir alaka var. MÜSİAD Karabük Şubesi Türkiye genelinde örnek bir şube haline gelecektir. Bu konuda bize bir görev düştüğünde hep birlikte hizmet edeceğimizi buradaki arkadaşlarımız bilir.” 

Konuşmaların ardından Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş’ın duasının ardından MÜSİAD Karabük Şubesinin açılışı yapıldı.