20130728AW000012_01Mısır’da ölen yaklaşık 200 kişi için Safranbolu’da Kur’an-ı Kerim okunup gıyabi cenaze namazı kılındı


 

Mısır’da ordu tarafından katledilen yaklaşık 200 kişi için Karabük’ün Safranbolu ilçesi Sadri Artunç Caddesi üzerinde toplanan 10 sivil toplum örgütü üyesi tarafından eylem düzenlendi.

Grup Kur’an-ı Kerim okuyup gıyabi cenaze namazı kıldı. Meydanda toplanan yaklaşık 300 kişi “Katiller bir gün hesap verecek”, “Müslüman uyuma kardeşine sahip çık”, “Direnişe devam Mısır’a selam” gibi sloganlar attı.

20130728AW000012_03Sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Zeki Öz, “Mısır’da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı askeri darbe yapmasını halk kabul etmedi. Tarihin gördüğü en önemli direnişlerden birine şahitlik ediyoruz. Milyonlarca insan aylardır meydanlarda, iftar meydanlarda, sahur meydanlarda, teravih meydanlarda, Cuma meydanlarda. Tarih yeniden yazılıyor Mısır’da. Bizde buradan Karabük’teki sivil toplum örgütleri olarak, Mısır’da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecilerin yaptığı katliamları kınıyoruz ve lanetliyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim okunurken, ardından topluluk meydanda gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.