MHP KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI FERAMUZ AKBULUT, KARABÜK İL GENELİNDE KENDİLERİNE GÖRE TERS GİDEN BİR ÇOK KONUYA DEĞİNEREK AĞIR ELEŞTİRİLERDE BULUNDU


 

mhp-sertelsiyor


 

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Merkez İlçe Başkanı Feramuz Akbulut, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

İlçe Başkanı Akbulut, Karabük’teki birçok yatırımların aksaklığına dikkati çekti ve bazı resmi kurumlarda partizanlık yapıldığını iddia etti. Akbulut ayrıca Yenice yolu üzerindeki Suçatı HES projesinin de durduğunu belirterek, buradaki tehlikeye dikkatleri çekti.

MHP Karabük Merkez İlçe başkanı Feramuz Akbulut Basın toplantısındaki açıklaması aynen şöyle;
Karabük’te yatırımlar çok sağlıksız bir şekilde ilerliyor. Emniyet Müdürlüğü inşaatı, Milli Eğitim Müdürlüğü inşaatı, Yüzme havuz inşaatı adeta bir muammaya dönüştü, zamanında bitirilen inşaat yok. Karabük’te genel hizmetler noktasında sahipsizlik var.

Kamu Hastaneleri Birliği mevcut kurulu, bilgi işlem ağını yenileyerek dışarıdan gelen bir firmaya verildi. Otomasyon sisteminde sık sık arıza oluyor ve hasta kabullerinde aksamalar oluyor. Tedavi için hastanelere giden hemşehrilerimiz gerekli hizmeti alamıyorlar.

Ne hikmetse Bartın’dan gelen, Bartın’dan firma getiriyor. Ereğli’den gelen, Ereğli’den firma ve elaman getiriyor. Karabük, bu manada sahipsiz.

Liyakatsiz kişiler bir yerlere getiriliyor, sendikalarına bakılarak memurlar terfi ettiriliyor, ya da görev değişikliği yapılıyor. Dolayısıyla işinin ehli olmayan kişilerin idaresinde hizmetler aksıyor, zamanında yapılması gerekenler yapılamıyor. Bu konuda görev yapanları uyarıyoruz. Sizler AKP’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin memurlarısınız. Sanmayın ki yaptıklarınız yanlarınıza kar kalacak. Yapılan her türlü uygunsuz, kanunsuz işlemlerin hesabını er geç vereceksiniz.

Karabük’ü temsilen Mecliste bulunanlar ise ucuz siyaset peşinde. Her fırsatta katı parti taassubu ile halkın çıkarlarına değil, siyasi emellerine hizmet ediyorlar. Köydes projeleri, köy yolları ve köy kanalizasyonları hesapsız, plansız, önceliklerine göre değil, siyasi anlayışlara göre yapılıyor. Şimdi yeni bir moda başladı ‘ödenek yok’ diyorlar. Hani IMF’ye olan borç bile ödenmişti. Ne oldu, yoksa Karabük’e gelince mi ödenek yok?

Yenice yolu üzerindeki Bolkuş’ta yapılan HES projesi de bitirilemeyen yüklenici firmanın işi bıraktığı bir yatırım. Bu konuda uyarıyoruz, bu konuda yetkililer yapılan ihtarlara kulak vermeli. Yaşanacak bir taşkında mevcut inşaat yapılarının yıkılması halinde, nehir yatağını kapatarak su baskınlarına sebep verebilir. Regülatör inşaatının, derivasyon aşamasında terk edilmiş ise bölgede taşkın yaşanabilir. Bu konuda muhataplar nezdinde gereken çalışmalar yapılmalı. Proje uygulamalarında ben istedim olacak anlayışı ile değil, önceliği, yeri ve zamanı uygun bir şekilde yapılmalı.

BELEDİYE HİZMETLERİ

AKP, Belediyemizin hizmetleri ile ilgili zaman zaman bildiriler dağıtıyor. Öncelikle şunu ifade etmek durumundayım. Bir anlayış ya Allahtan korkacak, ya da kuldan utanacak.

Karabük Belediyesinin hizmetleri Türkiye’deki belediyelere örnek gösteriliyor. Karabüklü hemşehrilerimiz Belediyeciliğin neler yapabileceğini gördü.

Bildiri dağıttıkları ilk gün bizde dağıtalım dedik. 2004-2009 (AKP) 2009-2013 (MHP) bir mukayese yaptık. Hiç bir konuda AKP’li Belediye, MHP’li Belediyenin  yaptığı hizmetlerin yanına bile yaklaşamamış. Özel harcamalarda, Başkanın tasarrufunda bulunan harcamalarda, sağa sola dağıtılan harcamalarda, AKP’li Belediye farklı önde, birde poster asmada AKP’li belediye fark atmış. Hizmet noktasında ise MHP dönemi bir çok konuda ikiye, üçe katlamış AKP’li belediyeyi. Karabük’e her iki dönemde de yapılan hizmetleri Karabük halkı biliyor, detaylara girmemize gerek yok. Ama ne yapsınlar, çaresizler. Temel siyasi anlayışlarından yine vazgeçmiyorlar. Yani yalan, inkar, istismar politikalarını yerelde de sergiliyorlar. Hatta ilk dağıttıkları bildirilerde ‘düşünün bir de yerel iktidar olursak ne olurdu” sözünü yazmışlardı. Şimdi ondan vazgeçmişler, çünkü 2004-2009 yıllarında belediyenin yönetiminde olduklarını ve yapmış olduklarını hatırladılar. Belediyecilik konusunda ve bir çok konuda okul güçlendirme inşaatlarında, Köydes projelerinde, bir çok konuda çok şeyler söyleyeceğiz. Ama yalan, istismar, inkar olmayacak. Gerçekleri Karabük halkı adına tek tek ifade edeceğiz.

Yeri geldiğinde köy merasına yapılan villalardan, yeri geldiğinde adaletsiz uygulamalardan, yeri geldiğinde olumsuz uygunsuz yapılan işlerden bahsedeceğiz. Tekrar ediyorum, gerçekleri söyleyeceğiz. Biz konuşacağız, onlar susacaklar. Konuştukça batacaklar. Kısacası hiçbir konuda güneş balçıkla sıvanmaz. Yapılan hizmetler takdirini alır, yapılamayanlar da dile gelir.

Net bir şey var ki; MHP, Karabük’e yerel ve genel yönetimlerde mührünü vuracak ve dolayısıyla halka hizmet, Hakka hizmet anlayışı Karabük’ün inşasını sağlayacaktır.