yalcin-050515-anafoto-11

 

DURMUŞ YALÇIN "KARABÜK MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYORUM"


 

MHP KARABÜK MİLLETVEKİLİ ADAYI, HAKKINDA ÇIKAN HABERLER İLE İLGİLİ BİR BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYEREK AÇIKLAMALAR YAPTI


 

YALÇIN “EVİMDE YAPILAN TOPLANTI SİYASİ DEĞİL, DİNİ TOPLANTIYDI”


 



Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Burhanettin Arslan, Milletvekili adayları Durmuş Yalçın ve Ayhan Akbaş bir basın toplantısı düzenleyerek, basın mensupları ile bir araya geldiler.

Basın toplantısında MHP Milletvekili adayı Durmuş Yalçın neden aday olduğunu, milletvekili olduğu zaman neler yapacağını açıkladı.

 

YALÇIN “KARABÜK’ÜN MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTİYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Milletvekili adayı Durmuş Yalçın “Allah izin verirde milletvekili olursum, Karabük’ün milletvekili olacağım” dedi.

MHP Karabük Milletvekili adayı Durmuş Yalçın basın toplantısında niçin milletvekili adayı olduğunu, milletvekili olduğu zaman neler yapacağını, anlatan açıklamasına kendisini tanıtarak başladı.

Yalçın “Ben 52 yaşında Karabük’te doğmuş ve büyümüş, iki çocuk babası, işçi emeklisi bir babanın çocuğuyum. Yani Karabük halkının içinden birisiyim. 35 yıldır ticaretle uğraşıyorum, demir tüccarlığı yapıyorum, bu sektörde iş yapan herkes beni, bende onları tanırım. Zaman zaman değişik sivil toplum örgütlerinde yer aldım, vatanıma, milletime Karabük’e bir şeyler vermek için çalıştım. Almış olduğumuz görevlerin çoğu sosyal yanı ağır basan görevlerdi. Yani orada görev aldığımı zaman o yere bir şeyler verebilmek için manen rahatlamak için yaptığım hizmetlerdi. Üzerime aldığım sorumlulukların hepsinden başarı ile çıktım. Her kesimden olumlu eleştiri ve tepki aldım. Ben siyasetçi değilim, benim siyasi hatayım bir buçuk ay önce başladı. Hiçbir siyasi partinin üyesi değilim. Ancak ülkücü bir camianın içinde yer almış aileden gelmekteyim. Aktif siyasetin içerisinde olmadım ama ülkücü camianın siyaseti hep yanımda oldu. Dünya görüşüm ülkücü düsturundan hiçbir zaman taviz vermedim. Ama bir iş adamı olarak benim çevremde, AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili insanlarda vardı. Bu insanları fikirlerine de değer veririm, zaman zaman tartışırız. Aynı fikirlere sahip olduğumuz zamanlarda olur” dedi.

yalcin-050515-1YALÇIN “NEDEN ADAY OLDUM”

Durmuş Yalçın basın toplantısında neden aday olduğunu anlattı ve açıklamasına şöyle devam etti;

“Şimdi sizlere neden aday olduğumu açıklamak istiyorum. Karabük halkımız 13 yıldır büyük bir oy oranı ile AK Partili milletvekili adaylarını Ankara’ya gönderdi. Tek başına iktidar partisinden aday olan milletvekili adaylarını Ankara’ya gönderirsek Karabük daha güzel hizmet alır diye düşündüler. Ama maalesef Karabük’ümüz gerekli hizmetleri alamadı, her geçen gün küçüldü. Son zamanlarda ciddi şekilde sıkıntılar başladı.

Seçim çalışmalarımız esnasında vatandaşlarımız, esnaflarımız kameradan kaçar duruma gelmişler. Kulağımıza şikayetlerini iletiyorlar. Dertlerini korkudan anlatamaz hale gelmişler. Herkes huzursuz ve mutsuz, bende Karabük’te iyiye gitmeyen şeylere müdahale edebilmek ve yaşadığım ve yaşamaya devam edeceğim Karabük’e hizmet verebilmek için milletvekili adayı oldum. Çalışmak için milletvekili adayı oldum.  Milletvekili adayı olduktan sonra çok olumlu tepkiler almaya başladım. Bu tepkiler sadece partililerimizden değil, AK Partililerden, Cumhuriyet Halk Partililerden geliyor. Özellikle oyum sana diyorlar. Karabük’te bizlere bir teveccüh var. Milliyetçi Hareket Partisi Karabük’te birinci partidir, bunu herkes biliyor”

KARABÜK’ÜN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM

Milletvekili seçilmesi halinde Karabük’ün milletvekili olacağını belirten Durmuş Yalçın, milletvekili olduğunda  nasıl bir milletvekilliği yapacağını da açıklayarak  sözlerine şöyle devam etti;

yalcin-050515-2“Zaten ben içinizden biriyim. Karabük halkının çektiği sıkıntıyı ben de yaşadım. Özellikle Ankara’da bir sıkıtımız olduğu zaman seçim zamanında vaatler veren milletvekillerimize telefonda dahi bulamazsınız. Ama başka bir milletvekili tanıyorsanız, ararsınız o sizinle her türlü ilgilenir. Ben milletvekili olduktan sonra Ankara’da Karabük halkının bir bürosu olacak. Elbette ki ben Karabük halkının peşinde koşamayacağım ama Ankara’yı iyi bilen bir kişi Karabük’ten gelen herkesin derdi ile ilgilenecektir. Telefonumu arayıp kendim çıkmasam bile beni arayan kişiye mutlaka döneceğim. Sıkıntısını, derdini dinleyeceğim. Ben milletvekili seçilirsem, Karabük halkının hepsi milletvekili olacak. Bu söylediklerimden herkesin emin olmasını istiyorum. Ben milletvekili olduktan sonra Allah’ın rızanı kazanmak, halkımızın hayır duasını almak ve kubbe de bir hoş seda bırakmak olacaktır. Ben Karabük milletvekilliğine talibim. Tüm partililerin milletvekili olacağım. Eşit ve adaletli davranacağımdan, herkesin derdini kendim derdim gibi göreceğimden herkes emin olacak.

Karabük’te belediye başkanı deyince akla ilk olarak Necmettin Şeyhoğlu geliyor, 20 yıl sonra da Rafet Vergili akla gelecek. Arada belediye başkanlığı yapmışlar pek akla gelmez. Benim amacımda 20 yıl sonra Karabük milletvekili deyince akla gelen bir milletvekili olabilmek, insanların gönüllerinde bir hoş seda bırakmak olacaktır, bundan daha güzel bir şey olamaz”

yalcin-050515-3MHP ADAYI YALÇIN, GEÇMİŞTE AK PARTİ’YE DESTEK VERDİĞİ İDDİALARINA CEVAP VERDİ

MHP Karabük Milletvekili adayı Durmuş Yalçın ve İl Başkanı Burhanettin Arslan yerel bir gazetede “MHP Karabük Milletvekili adayı Durmuş Yalçın geçen yıl yerel seçimlerde Ak parti için seçim çalışması düzenlemiş ve Ak Parti iktidarını savunmuş” şeklinde çıkan haberlere cevap verdi.

MHP Milletvekili adayı Durmuş Yalçın’ın 2014 yılında evinde Ak Parti için seçim toplantısı düzenlemiş şeklindeki haber ile ilgili ilk açıklamayı İl Başkanı Burhanettin Arslan yaptı.

Arslan “AKP’de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Süleyman Soylu, Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkanlığı yapan ve şu andaki Cumhurbaşkanına neler söylemişlerdi, bunları herkes biliyor. Ama bugün genel Başkan Yardımcısı olarak bu partiye hizmet ediyorlar. Milletvekili adayımız nasıl bir toplantı yapmış ben onu bilmiyorum. 30 Mart’tan önce Durmuş Bey AK Partili de olabilirdi. Onlarla birlikte de hareket etmiş olabilirdi ama bakmış onların yaptığı hareketler uygun değil, gelmiş Milliyetçi Hareket Partisi saflarında yer almıştır. Milletvekili adayımız Durmuş Yalçın ülkücü bir aileden gelmektedir. Partimiz şu anda Karabük’te birinci parti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunun önünü kesebilmek için engellenmeye çalışılıyor” dedi.

yalcin-050515-4“AKP’NİN EKONOMİK PROGRAMINI BEĞENDİĞİMİ SÖYLEDİM”

Çankırılılar Derneği Başkanlığını yaptığı dönemde bir yerel televizyonda ki programda AKP’nin ekonomik programını beğendiğini söylediğini belirten Yalçın bunu niçin söylediğini şöyle açıkladı;

“Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy yaptığı açıklamada ‘ben belediye başkanı olmadan önce’ diyor. Belediye başkanını ziyaretimde bende ‘ülkücü bir iş adamı olarak’ diyorum. Ama Necdet Beyin amacını aşan bir açıklaması var,  mahalle toplantısı, site toplantısı diyor. Öyle bir durum söz konusu değil. Haberde değişik yıllardan bilgiler alınmış, sanki 2014 yılında yapmış olduğum konuşmalar gibi lanse edilmiş.

AK Partinin ekonomik programlarını söylediğim programlar oldu, bunu yerel bir televizyonda söyledim. Ben 2006-2007 yılları arasında Çankırılılar Derneği Başkanlığı ve bazı yerlerde görev aldım. Bu görevleri yaparken Karabük milletvekilleri AKP’li idi. Hala AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’de İstanbul milletvekili idi. Görevde bulunduğum işleri yürütebilmek için AK Partili milletvekilleri ile görüşmek gerekiyor, onlarla işlerimizi söylememiz gerekiyordu. Sürekli onlarla göründüğüm için zaman zaman basına da yer aldı ve benim AKP’den aday olacağımı falan yazdı. Bazı açıklamalar yapmam gerekiyordu, Çankırılılar Derneği olarak yerel bir televizyonda bir saatlik bir program yaptık. Bu programda hükümet AK Partide olduğu için, bazı faaliyetlerimizi bunlarla yürüttüğümüz için kamuoyunda AKP’li olarak lanse edilmeye başlandım ama ben Ülkücüyüm, AK Partinin ekonomik politikalarını beğeniyorum, Güneydoğu ve dış siyasete bakışını beğenmiyorum dedim. Buda bizim konumuz değil dedim ve kendi programımıza devam ettik. Çünkü AK Partinin iktidar olduğu ilk dönemde ekonomik politikalar 57. hükümet tarafından hazırlanmış ve o zamanda DSP-MHP koalisyonu vardı. AK Parti o zaman hazırlanan bu ekonomik paket ile hareket etti. O ekonomik programı hazırlayanlara tekrar teşekkür ediyorum. Ama şuan da ki ekonomik programı beğenmiyorum. Dolar aldı başını gitti, işsizlik arttı”

yalcin-050515-5“EVİMDEKİ TOPLANTI SİYASİ DEĞİL, DİNİ TOPLANTIYDI”

Evinde yapılan toplantının siyasi bir toplantı olmadığını belirten Yalçın, toplantının içeriğini şöyle açıkladı.

“Necdet Beyle nasıl tanıştığımızı sizlere anlatmak istiyorum. O zaman belediye başkanı değildi, tam tarihini hatırlamıyorum, belediye başkan aday adayı idi, adaylığı da kesinleşmemişti. Zaman zaman bazı sohbetlere katılırım. Halen Milliyetçi Hareket Partili belediye meclisi üyesi olan arkadaşlarım böyle bir sohbete davet ettiler bende sohbete katıldım. Bu toplantıda Necdet Beyle tanıştırdılar beni. Orada konuştuk sohbet ettik.

O arkadaşlarımız böyle bir sohbet toplantısını senin evde de yapalım dediler, bende kabul ettim. Orada ben Ak Partili değilim, ülkücüyüm siyasi bir toplantı falan olamaz dedim. Onlarda ‘hayır siyasi bir toplantı değil, dini bir sohbet toplantısı’ dediler. Benim evime geldiler, toplantı dini bir toplantı idi. Hiç kimseyi, mahalleliyi falan çağırmadım, belki Necdet Bey siyasi bir toplantı olarak hatırlayabilir. O gün toplantıda kim varsa, onlar benim evime misafir olarak geldi. Kimseyi aramadım, kimseye gelin demedim. Ailemden de tek olarak ben vardım.”

yalcin-050515-6“HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNE GİTTİM”

2014 yılında tekrar belediye başkanı seçilen Necdet Aksoy’a hayırlı olsun ziyaretine gittiğini de söyleyen MHP Milletvekili adayı Durmuş Yalçın “Necdet Aksoy’a hayırlı olsun ziyaretine gittiğim ziyaret sırasında makamında birçok kişi vardı. Hatta hayırlı olsun ziyaretine gittiğimde, Doktor Uygar beyle karşılaştık. Birlikte içeri girdik, içeriye girdiğimiz hayırlı olsun ziyaretine gelen birçok insan vardı. Ben ziyarette size oy vermedim ama başkanlığınız hayırlı olsun dedim. Başkada bir konuşma geçmedi. Çünkü orada yalnız değildim, kalabalık bir gurupta hayırlı olsun ziyaretine gelmişti” dedi.