Soğuksu Mahallesi sakinlerinin kentsel geri dönüşüm projesi çerçevesinde TOKİ'ye kamulaştırma yapılama çalışmalarındaki eylemleriyle ilgili Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açıklama yaptı.

 

soguksuya-vergiliden-cevap

Kentsel geri dönüşüm projesi çerçevesinde, TOKİ tarafından konut yapması ile ilgili Karabük Belediyesi'nin kamulaştırma çalışmalarında Soğuksu mahalle halkı taşınmaz mallarına beklenilenden daha düşük değer biçilmesine tepki göstererek eylem yapmışlardı.

Soğuksu halkının yaptığı bu eylemler ile ilgili Başkan Vergili şu açıklamalarda bulundu;
Ben neden protesto ettiklerini anlamıyorum, ben tahmin ediyorum ki orda menfaatine dokunulan birkaç kişi bütün toplumu peşinde taşımaya çalışıyor. Biz kendilerine Soğuksu halkının sonuna kadar yanındayız ve bu mücadeleyi sonuna kadar birlikte devam ettireceğiz dedik, biz gerektiği yerde bu konuda Mehmet Ali Beyden de yardım isteriz, kimsenin hakkının yenilmesine müsaade etmeyeceğimizi kendilerine söyledik, konu şu anda bu boyutlara gelmedi, hiç kimsenin malı gitmedi, yıkım başlamadı, bu işin birde yargı süreci var, kendilerine bu süreçte de sonuna kadar yanlarında olacağımızı söyledik, değer tespitlerini TOKİ’ye vermedik ve özel sektör zihniyetiyle çalışan özel bir kuruluşa verdik, onlar incelemelerini ve değer tespitlerini yaptılar, bu değerlendirmeler tamamen Soğuksu Mahallesi’nde ki değerler üzerinden yapıldı. 400-500 kişi içerisinde 5-10 kişi mağdur olabilir, biz onlara da yeniden değerlendireceğimizi söyledik. Şimdi; ‘başkan nerde, Mehmet Ali Bey nerde, başbakan nerde?’ sloganları, nerden çıkmış şimdi bu iş? Senin malın alınmadı, mülkün alınmadı, bildiğim kadarıyla imza atanlarda var, sizinde rızanız alınacak, rızanız alınmadan bu iş yapılmayacak, bizde sonuna kadar onlar için mücadelemize devam edeceğiz, bir şansımızda TOKİ Başkanının Karabüklü olması, ben kimsenin evinin rızası olmadan elinden alınacağına, yıkılacağına inanmıyorum.