KARABÜKSPOR’UN KAOSA SÜRÜKLENDİĞİ KONGRE SÜRECİ İLE İLGİLİ KARDEMİR A.Ş GENEL MÜDÜR FADIL DEMİREL BİR AÇIKLAMADA BULUNDU



DEMİREL “O GECE ÖMER BEY, ‘BİZ BU İŞİN İÇİNDE OLMAK İSTMEMİYORUZ’ DEMİŞTİ


 

haber-foto-3


Özellikle gece yarısı Mutullah Yolbulan’ın evine çağırılan AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar ve partisi bu süreçte büyük tepkilere uğramış ve zor anlar yaşamışlardı.

İl Başkanı Ömer Ayar’ın o gece “Biz bu işe müdahil olmayacağız demiştik” şeklinde açıklama yapmasına rağmen, taraflardan KARDEMİR kanadının sessiz kalması, Ömer Ayar’ı daha da zor duruma düşürmüştü.

İl Başkanı Ömer Ayar’ın “KARDEMİR Yönetimi açıklama yapmalıdır” çağrısına rağmen günlerdir sessiz kalan KARDEMİR tarafından beklenen açıklama nihayet geldi.

KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel düzenlediği basın toplantısında bu konuya da değinerek, “Ömer Bey biz bu işe müdahale etmek istemiyoruz demişti” diyerek, AK Parti İl Başkanı Ayar’ı doğrulamış oldu.

Karabükspor’a sahip çıktıklarını söyleyen Demirel, İşin içinde bir muamma yok. Biz istiyoruz ki, burası halka açık şirket sadece yurt içi, yöresel değil, uluslar arası hissedarlar topluluğu var, iki tane madde yüzde 100 destek almadı. Bu iki taneden bir tanesi yardım ve bağışlardır, bir tanesi de kar dağıtımı maddesiydi. Biz daha önce bütün yaptığımız Karabükspor ile ilgili ödemeleri yapıyoruz, şimdi bu kadar geniş ortaklar yelpazesinden geçirdiğimiz zaman yardımları yapabiliyoruz. Karabükspor’a elimizden gelen desteği yine yapalım fakat şehir sahiplensin, şehir olarak yönetsin biz desteğimizi sürdürelim. Bugünkü çalışmalar bundan ortaya çıktı. Arkasından politika malzemesi yapıldı, bizim o akşam ki toplantımız istişare niyetinde bir görüşmeydi. Herkesle görüş alış verişi yapılır. Orada bir liste yapılmaz, ayıptır. Birine görev verirsiniz, o yönetimi yapar. O akşam kimse isim vermedi. Ömer Bey ‘biz bu işin içinde olmak istemiyoruz’ dediler, ‘biz bu konuda bulunmak istemiyoruz’ dediler. Şimdi görülen sıhhatli bir sahiplenme olmayınca takımı bırakmadık. Bizim bir hedefimiz var, insanlarımıza hizmet etmek gaye bu, ülkeye refahı getirmek, insan refahını yukarıya çekmek. Bugün büyük kuruluşların etki alanı sadece oldukları şehirler değildir. Bir yönetim insan odaklı bakmıyorsa, o işi yapmasının bir anlamı yokturdiye konuştu.

 

KARABÜK NET HABER’İN ANALİZİ

KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, Karabükspor’un geçtiğimiz günlerde yaşanan kongre sürecinde içine sokulduğu kaos ile ilgili lütfedip bir açıklama yaptı ve Karabük’te zor duruma düşürdükleri AK Parti ile İl Başkanı Ömer Ayar’ı akılları sıra akladılar.

Sayın Genel Müdür, gülünecek diğer açıklamaları gibi, bu açıklaması da realiteden uzak ve gülünesi bir açıklamadır.

Sayın Demirel açıklamasında diyor ki; “Şimdi görülen sıhhatli bir sahiplenme olmayınca takımı bırakmadık.”

“Allah’tan korkmuyorsanız, kuldan utanın” diye bir söz vardır. Sayın Genel Müdür bu sözü ile hem kendini, hem de Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan’ı daha da zor duruma sokmuştur.

Karabükspor Kulüp Başkanlığına, Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin zorla ikna ettiği ve borsa değeri 4.5 Milyar Dolar olan, LC Waikiki markasıyla bildiğimiz Taha Holding’in sahibi Şefik Dizdar’ı gece yarısı arayıp “Sıkıntı var, adaylıktan çekilin” diyen Mutullah Yolbulan değil mi?

Sayın Demirel bu gerçekleri, yok gibi sayarak böyle bir açıklama yapması maalesef kendileri hariç, herkesi aptal yerine koymak değil de acaba nedir?

Aslına bakarsanız bu konuyla ilgili Sayın Mutullah Yolbulan başta olmak üzere KARDEMİR A.Ş Yönetimini oluşturan Yolbulan ve Güleç ailelerine söylenecek o kadar çok söz var ki…

Var ki…

Ama İşte…