20140225AW017347_01Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri için ödül töreni düzenlendi


 

Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Büyük Kulüp'te düzenlenen törende, Kurumlar Vergisi birincisi KARDEMİR D.Ç. San. Tic. A.Ş.’ ye, ikinci Mescier D.Ç. San. Tic. Ltd. Şti’ ye ve üçüncü Çebioğlu Yapı San. Tic. Ltd. Şti ’ye plaketleri düzenlenen törenle verildi.

Düzenlenen törene Vali izzetin Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, Vali Yardımcıları Abidin Ünsal, Erkan Çapar ve Tarkan Keskin, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Safranbolu, Ovacık ve Eflani Kaymakamları, Karabük, Safranbolu ve Eflani Belediye Başkanları, TSO Başkanı Sedat Namal, TSO Meclis Başkanı Timurçin Saylar, siyasi parti, STK Başkanları ve daire müdürleri katıldı.

Törende konuşan Vali İzzettin Küçük, Karabük’ün vergi tahsilatı konusunda ortalamanın üzerinde olduğunu söyleyerek, “Devlet düzeni dediğimiz şey aslında vergi üzerine kurulan siyasi bir birlikteliktir. Türkiye’de vergi hızla tabana yayılıyor, iletişim ve elektronik sistemlerin gelişmesi ile beraber vergi hesaplanması ve ödemesi çok daha kolay hale geldi. Eskiden dayatan, bu böyledir diyen ve geri adım atmayan devletten, şu anda uzlaşı yolları arayan bir devlet anlayışına geçmiş bulunuyoruz. Bu yaklaşım kamu vicdanını rahatlatıyor ve vergi oranlarını yükseltiyor. Karabük’teki tahakkuk ve tahsilât oranları Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bu da çok sevindirici bir şey, Karabük halkının devletine, borcuna olan sadakatini gösteriyor. Anlayışlı, uzlaşı içinde ticaret ve esnaf erbabını anlamaya dönük bir empati kurdukları için Defterdarlık personelini tebrik ediyorum” dedi.

Kurumlar Vergisinde birinci olan KARDEMİR A.Ş. adına Genel Müdür Fadıl Demirel, ikinci olan Mescier D.Ç. adına işadamı Sabri Mescier ve üçüncü olan Çebioğlu Grup adına işadamı Adnan Çebi’ye plaketleri Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Defterdar Osman Koçaş tarafından verildi.