NAZIM ÇAPRAZ'DAN BİRLİK ÇAĞRISI.

KARABÜK HADDECİLER DERNEĞİ YENİ BAŞKANI NAZIM ÇAPRAZ “KARABÜK’Ü KALKINDIRMA ADINA, ESNAFINI İŞÇİSİNİ MUTLU ETME ADINA BU İŞE KOYULDUK. ARTIK BARIŞ ZAMANIDIR”

 

haddeciler-dern-capraz

Karabük Haddeciler Derneği’nin yeni Başkanı Nazım Çapraz, yeni oluşan dernek yönetimi için “Karabük’ü kalkındırma adına, Karabük’ün esnafını işçisini mutlu etme adına bu işe koyulduk” dedi.

Dernek Başkanı Nazım Çapraz, İHA’ya yaptığı açıklamada, Karabük’te birlik beraberliğin olması gerekli olduğu kanaatinde olduğunu söyledi.
"Hatalar yaptık, yanlışlıklar yaptık, yönetende, yönetilen de, hepimizin ayrı ayrı kusurları oldu" diyen Nazım Çapraz “ Karabük baktık ki zarar görüyor, bizim birlik beraberlik içinde olmadığımız zaman Karabük’ün büyüme şansı yok. Karabük’ün gözünde sanayici ilk etapta, eşrafı sanayici sayıyor, sanayici denilince haddeci akla geliyor. Karabük’te bir sürü ticarethane var, ama işçi çalıştıran garibana ekmek veren müesseseler, istihdam oluşturanlar sanayiciler, birlik beraberlik içinde olmadıkları sürece kendilerine zarar veriyorlar, bulundukları yerlere zarar veriyorlar. Karabük’ün her zaman büyümesini kalkınmasını arzu ettik. Bazı seçimlerimizi yanlış yaptık, artık tecrübe neticesinde bazı yanlışları gördüğümüzü düşünüyorum. Ticaret ve sanayi yaşamımda tecrübe sahibi oldum. Bunu arkadaşlarımda gördüler. Şuanda sanayici20121226AW000565_02 arkadaşlarımın içinde Mutullah Yolbulan ve Fazlı Yeşilyurt’dan sonrada ben geliyorum. Diğerleri hep genç, artık gençlerin de genç nesli ortaya çıktı. Onlara da bir şeyler göstermemiz gerekiyor. ‘biz şu hatayı yaptık, siz yapmayın, biz şu hayatı yaptık, siz yapmayın, siz bizden daha büyük başarılara imza atın’ demek için cemiyetlerde falan görev almamız gerekliydi. Arkadaşlarımız ısrar etti ‘peki’ dedik. Karabük’ü kalkındırma adına, Karabük’ün esnafını işçisini mutlu etme adına bu işe koyulduk. Bu sektör dalında birlik beraberlik olması gerekiyor. Haddeciler derneğini bize teslim ettiler ve bize bundan sonra dargını barıştırmak, ayrılmak isteyeni, adaletli şekilde araya girmek düşüyor. Karabük’ün kalkınmasında kimler ön plana çıkıyorsa ve iktidar partimizin milletvekillerimizin kente vereceği desteklere sanayici olarak destek vermek gerekli. Çalışan bir belediye var. Siyasi bir şey gözetmeden, siyaset yapmadan Karabük’e hizmet etmek için bu işe soyunduk. Karabük’ün can damarı, yaşamasını büyümesini ve gelişmesini sağlayan o olmazsa bu kentin köye dönüşeceği bir Kardemir’imiz var. Şuan çok iyi bir yolda gidiyor. Gerekli yatırımlarını yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. O büyüdükçe biz ve kent bundan istifade edecek. Çalışan ve iyi yürüyen bir yere destek olmak için bu yönetime geldik” dedi.

Çapraz Derneğin 1962 yılında kurulduğunu ve kuruculuğunu da yaptığını ifade ederek sözlerini şu kelimelerle tamamladı

“Şu anki görevim benim için geçici bir dönemdir. Uzun yıllar yapma arzusunda değilim. Bu dernek 1962 yılında kuruldu ve 1986 yılına kadar ben yönetimin içersinde bulundum ve Başkanlığını yaptım. Daha sonra gençlere devrettik. Gençlerde bunu fazla önemsemedi. Birlik ve beraberlik içinde olmadığımız sürece sıkıntılar devam edecektir. Artık birlik ve barış zamandır.”

KARABÜK NET HABER'İN YORUMU
Sayın büyüğümüz Nazım Çapraz'ı Karabük'te tanımayan yoktur. Neredeyse yarım asırı aşkın, Karabük siyasetinde ve cemiyet adamlığında yer almış ve hayat birikimlerinden çok şeyler öğreneceğimiz değerli bir büyüğümüzdür. Herkesin Hacı Abisi, Hacı Amcası'dır, Nazım Çapraz.

Karabük'teki demir çelik sektöründe faaliyet gösteren tüm haddecilerin 10 yılı aşkındır sürdürdüğü bu "Kütük" kavgasının içeriğini en iyi kendisi bilir. Böyle ılımlı bir açıklama yaparak, ortamı yumşatmayı ve kavga ateşini söndürmek istemektedir.

Hacı Nazım Çapraz'ı bu açıklamalarından dolayı tebrik ediyoruz ama şunu da söylemeden geçmek istemiyoruz.

Yaptığı açıklamalara acaba kendisi ne kadar inanıyor?

Bu açıklamalar, sadece onun temennileri diye tahmin ediyorz. Ama yine de sağduyulu davrandığundan her kesimden tebrik toplayacaktır.