Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği'nin (KESDER) yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal'ı ziyaret etti


 

20130628AW000408_01Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette KESDER Başkanı Ali Kara, TSO Başkanı Sedat Namal'a 'hayırlı olsun' temennisinde bulunarak, "Karabük'ümüzün en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ticaret ve Sanayi Odamızın yeni yönetimini tebrik ediyoruz. Başkanlığınızda oluşturulan TSO'nun genç yönetiminin başarılı çalışmalarını ilgi ve takdirle izliyoruz. Karabük'ümüz, yöremiz ve ülkemiz için güzel hizmetler vereceğinizi umuyor, başarılarınızın devamını diliyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TSO Başkanı Sedat Namal, "Yönetim, denetim, disiplin kurulları ve komisyon üyeleriyle 40-45 kişilik güzel bir ekip oluşturmuşsunuz. İşi ehline vermek lazım. Ekibinizdeki arkadaşların hepsi işleri, meslekleri, konumları itibariyle etkin, yetkin ve ehil insanlar. 40 tane vagonu art arda bağlayıp vagonların önüne lokomotif koymazsanız, o vagonlar yerinde durur, ilerleyemez. Karabük merkezde 31 bin Eskipazarlı var. Bu insanlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda güzel çalışmalar yapılabilmek için bu demografik yapıyı harekete geçirecek güce ihtiyaç var. Bu bağlamda sizlere büyük görev düşüyor. Biz kuruluşundan bu yana bu cemiyetin yanında olduk. Bundan sonra da maddi, manevi yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının insanların tek tek yapamadıkları toplumsal hizmetleri beraber yapmasına vesile olduğunu, birlikteliği, gönüllülüğü ve dayanışmayı temsil ettiğini vurgulayan Namal, "Kiminin vakti vardır, nakdi yoktur; kiminin de nakdi vardır, vakti yoktur. Sivil toplum kuruluşları vakti olan insanlarla nakdi olan insanları bir araya getirir. Mübarek Ramazan ayı geliyor. Bu ayda sosyal yardımlaşma ve dayanışma duyguları artar. Vakti olan insanların nakdi olan insanlara gidip, onları sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmesi lazım. Bu mübarek ayda her zamankinden daha çok çalışmak lazım. Çalışmak bizden, muvaffakiyet Allah'tan. Cemiyet hayatında başarılı olabilmek için hak, hukuk gözetmek, samimiyet ve dürüstlük çok önemlidir. Bu bağlamda çalışmalarınızda başarılar diliyor, ziyaretiniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.