983759_10151620453322980_1113129409_n

 

Kısa adı KESDER olan Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği 20 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulun ardından yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri hafta sonunda Karabük Öğretmenevi’nde bir araya gelerek görev dağılımı yaptı.

Başkanlığa oybirliği ile seçilen Ali KARA, öncelikle yapılan Olağanüstü Genel Kurula büyük teveccüh gösteren dernek üyeleriyle, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine teşekkür etti. Yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerinin Genel Kurul tarafından oybirliği ile seçilmesinin, birlik ve beraberlik açısından taşıdığı önemi vurgulayan Ali KARA, “Genel Kurul üyelerimize ve hemşehrilerimize bizi bu göreve layık gördükleri için şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Karabük Eskipazarlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin temel amacının özellikle sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışını ön plana çıkarmak olduğunu söyleyen KARA, “Sosyal etkinlikler çerçevesinde unutulmaya yüz tutmuş yöre kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi ortaya çıkartarak, gelecek nesillere aktarmak da temel amaçlarımız arasında yer almaktadır. Sosyal örgütlenmeyi tamamladıktan sonra, Peygamber Efendimiz’in ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ hadisi doğrultusunda Karabük ve yöre halkımıza da fayda sağlayacak çalışmalarımız olacaktır.” şeklinde konuştu.

Görev dağılımıyla ilgili bilgiler veren KESDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali KARA; Başkan Yardımcılıklarına Dr. Serhat Ekemen, Selahattin YILMAZ ve Fikret CİVE; Genel Sekreterliğe Yüksel YILDIZ; Genel Sekreter Yardımcılığına Ahmet IŞIK; Muhasipliğe Şükrü YILMAZ; Muhasip Yardımcılığına Mitat YURT’un oybirliği ile seçildiğini kaydetti.

Öte yandan, yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri arasından komisyonlar oluşturuldu. Buna göre;

Sosyal Yardım İşleri Komisyonu; Ali GÜNDÜZ, C.Burak KARATAŞ ve Nihat KÜÇÜKCESUR;

Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu; Cemal BÜKECİK ve Şaban ÇELEN;

Kamu Çalışanları Komisyonu; Ali YAŞAR, Mehmet PAZAR, Ali KORKMAZ ve Ahmet ÇELEN;

Hukuk İşleri ve Teşkilatlanma Komisyonu; Av. Ayhan DURU, Necdet YARDİBİ ve Recep KAYMAK;

Araştırma Geliştirme Komisyonu; Aydın KARATAŞ ve Necati MEYDAN;

İşadamları ve Esnaflar Komisyonu; Özmen ÖZDEMİR, İsmail YALAV, Ömer ULUDAĞ, Hasan AKGÜN, Seyfettin BAŞKAYA, Alaattin GÖKTAŞ, Mesut ALICI, Ömer ÖZLER ve Eray YARDİBİ;

Basın ve Halkla İlişkiler Komisyonu; Yılmaz ÇELEN, Adem KARATAŞ ve Musa BAŞDEMİR;

Kardemir Çalışanları ve Diğer İşçi Çalışanlar Komisyonu; Burhan ÖZDEMİR, Kazım ÖLMEZ ve Ramazan YAŞAR;

Emekliler Komisyonu; Şenol DİKTEPE ve Sabri ÖZDEMİR’den oluştu.