Türk Ocakları Karabük Şubesi tarafından "İslamcılık ve Sonrası" Konferans düzenlendi.


 

20151211AW601650_02Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hamit Çepni Konferans Salonu'ndaki programa Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı ile üniversite akademik ve idari personelle, öğrenciler katıldı.
Programa konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedri Gencer, toplumların dönüşümünü anlamak için iki kavramı iyi bilmek gerektiğini söyledi.

Bunların modernleşme ve sekülerleşme kavramları olduğunu kaydeden Gencer, “Modernleşmeyle iki toplumun birbirine dönüştüğünü görmekteyiz. Bu dönüşüm ulusal devletlerden emperyal devletlere geçiş sürecidir.

Geçiş süreçleri tüm devletleri etkilemiştir. Batı ile birlikte tüm dünya ulusal düzeyden emperyal düzeye geçmiştir. Kimlik tanımının belli bir din anlayışına dayandırılmasına sekülerleşme denilmektedir. İslamcılık kavramı medyada en çok tartışılan kavramlardan biridir. Kullandığımız pek çok kavrama sosyal bilimlerde anakronizm deriz.

Bu kavramlar modern çağda ortaya çıkmıştır. Medeniyette batının son 200 yılda ürettiği kavramlardan birisidir. Modern çağın ürettiği kavramlardan İslamcılığı da Türkçe'deki pek çok kavram gibi yanlış kullanmaktayız.

İslamcılık 19. asırda, İslam dünyasının lideri Osmanlı'da ortaya çıkmıştır. Yeryüzünde tek din vardır, Müslümanlık. Çünkü tek ve hak din Müslümanlıktır” dedi.

Konferansın ardından Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşkın Deniz, Gencer'e teşekkür belgesi verdi.