20140305AW025516_01Karabük’ün Cumayanı köyünde, iki muhtar adayının tarafları arasında çıkan silahlı kavgada iki kişiyi yaralayan Bilal G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Cumayanı köyünde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Şimdiki muhtar Bilal Bozkurt ile yeniden aday olan eski muhtar Nuri Güllüoğlu’nun tarafları arasında gerginlik çıktı. Eski muhtarı destekleyen Bilal G., karşı tarafı destekleyen Mehmet Ç. ve eşi Mükerrem Ç. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi sonrası Bilal G., av tüfeğiyle Mehmet Ç. ve Mükerrem Ç.’ye ateş ederek yaraladı.

Olay sonrası saçmaların kasık kısmına isabet ettiği Mehmet Ç., KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Olay sonrası jandarma ekipleri tarafından av tüfeğiyle birlikte gözaltına alınan Bilal G., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

TAŞ VE SOPALARLA KOVALADILAR

Adliyeye girişte gazetecilerin sorularını cevapsız bırakan Bilal G.’nin ifadesinde, "Mehmet Ç. ve eşi Mükerrem Ç. ile birlikte 5-6 kişinin kendisini taş ve sopalarla kovaladığı, ardından evinden aldığı av tüfeği ile uyarı amaçlı olarak havaya ateş açtığını ancak karşı tarafın saldırılarının devam etmesi üzerine yere doğru ateş açtığını" söylediği öğrenildi.

Savcılıkta ifadesi tamamlanan Bilal G. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.