Çerkeşlilerin özlemle beklediği doğalgaz hayali gerçeğe dönüştü Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman; “Bir hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz”


 

20161128aw913731_04ÇEDAŞ çatısı altında, Çorumgaz ve Sürmeligaz grup şirketleriyle birlikte Çorum, Yozgat, Karabük, Kastamonu, ve Çankırı illeriyle bağlı 11 ilçe ve 2 beldede dağıtım faaliyetlerini sürdüren bölgesinin başarılı şirketlerinden Kargaz, Çerkeşlileri doğalgaz konforuyla tanıştırdı.

Doğalgaz dağıtım hizmetiyle Türkiye’nin sektöründe yükselen şirketleri arasında yer alan Kargaz tarafından Çankırı’nın Çerkeş ilçesine ilk doğalgaz verildi.

Doğalgaz verilmesi nedeniyle Çerkeş Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, AK Parti İlçe Başkanı Recep Güney, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, bir hayali gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hizmet verdikleri bölgelerde şehirlerin büyük bir bölümünün doğalgazın ekonomisi, konforu ve temizliği ile tanıştığını kaydeden Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, 2015 yılında başlattıkları doğalgaz çalışmasının bugün meyvesini almanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Doğalgaz ile vatandaşlarımız ucuz yakıt kullanacak. Bu da maddi olarak vatandaşlarımızı rahatlatacak. Ayrıca doğalgaz ile hava kirliliğinde önüne geçeceğiz. Bu çalışmada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu süreçte yapılan çalışmalar nedeniyle kendilerine her zaman destek olan Çerkeş halkına da teşekkür eden Kahraman, Çerkeş ilçesinde doğalgaz konforu ile tanışan konutlarda ‘tüp bitti, yemek ocakta kaldı’ gibi sorunların artık tarihe karışacağının altını çizdi.

20161128aw913731_02Kahraman, "Isınma, mutfak ve sıcak su ihtiyaçlarının en ucuz ve konforlu yakıt olan doğalgaz ile karşılanması halinde, abonelerin yıllık yakıt kullanımlarında 2 bin TL’ye varan tasarruf yapılmış olacaktır" ifadelerini kaydetti.

Özellikle yaz aylarında banyo ve mutfaktaki yakıt ihtiyaçlarını doğalgazdan karşılayan abonelerine çok küçük miktarlarda doğalgaz faturası geldiğini hatırlatan Kasım Kahraman, bunun sadece tüp fiyatları ile karşılaştırılması halinde bile doğalgazın aile bütçesine ne kadar olumlu yansıdığının da rahatlıkla görülebileceğini dile getirdi."

ÇEDAŞ çatısı altında faaliyet gösteren Çorumgaz ve Sürmeligaz gibi Kargaz’ında bir rekora imza atarak 1 yıl gibi kısa bir sürede Çerkeş’i doğalgaz buluşturduğunu vurgulayan Kahraman, yatırımın ilçeye hayırlı olması için temenni de bulundu.