abla-katili


 

İŞLEDİĞİ CİNAYETİ ARKADAŞINA MESAJ ATTI 


 

ENGELLİ KARDEŞ, ENGELLİ ABLASINI BALTAYLA KESEREK ÖLDÜRDÜ


 



Karabük’te zihinsel engelli İsa Yurdakul (39), kendisi gibi zihinsel engelli olan ablası Selma Yurdakul’u (44) başına baltayla vurarak öldürdü.

Edinilen bilgiye göre, olay, 5000 evler semti 75. Yıl Mahallesi 8 Nolu caddede işitme engelli babaları Kazım Yurdakul (84) ile yaşadıkları evde meydana geldi. İddiaya göre, sürekli tartışan iki kardeş, akşam da tartıştı. İsa Yurdakul, babası uyuduğu sırada ablası Selma Yurdakul'nin başına balta ile vurarak yaraladı.

Ablasının başında saatlerce bekleyen İsa Yurdakul, gece 04.00 sıralarında arkadaşı S.Ö'nün cep telefonuna, "Selma’yı saat 21.00'de balta ile kestim. Saat 04.00 gibi nefesi kesildi" diye mesaj attı.

Bunun üzerine S.Ö mesajı görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polislere kapıyı açan İsa Yurdakul, “Ben de size gelecektim” dedi.

Eve giren polis ekipleri yatağında kanlar içinde yatan abla Selma Yurdakul’un cesedi ile karşılaştı. Olayla ilgili İsa Yurdakul ve baba Kazım Yurdakul polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak karakola getirildi.

Selma Yurdakul’un cesedi Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan İsa Yurdakul emniyette ifadesinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçerek, Karabük Adliyesine sevk edildi.

Adliye girişinde gazetecilerin cinayeti neden işlediği yöndeki soruları cevapsız bırakan İsa Yurdakul, Cumhuriyet Savcısına verdiği ifade sonrası tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi.