AK PARTİ’DE İKİ DÖNEM BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ YAPAN NEDİM YILMAZ, KARDEMİR’DE MHP’Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DİYE GÖREVDEN ALINAN ÜÇ MÜDÜR HAKKINDA ADETA İBRET VERİCİ BİR YORUM YAPTI


 

NEDİM YILMAZ “KARDEMİR ANAYASA SUÇU İŞLİYOR, KARABÜKLÜ SEÇMENLERE VE DEMOKRASİYE KARŞI YAPILAN BİR AYIPTIR BU”


 

nedim-yilmaz

AK Parti’de son iki dönem Karabük Belediye Meclis Üyeliği yapan, geçtiğimiz yerel seçimlerde Belediye Meclis aday listesinde yer almayan, Karabük’ün tanınmış siyaset ve cemiyet adamlarından Nedim Yılmaz’ın, KARDEMİR A.Ş’de MHP’li Belediye Meclis üyesi diye görevlerinden alınan üç müdür ile ilgili haberimizin altına yaptığı yorum, tam bir ibretlik yazı.

Nedim Yılmaz yaptığı yorum yazısında KARDEMİR’in bu üç müdürü görevden almasını, Karabüklü seçmenlerin iradesine bir saygısızlık olarak nitelendirdi ve “Bu karar demokrasiye vurulan bir darbedir” dedi ve KARDEMİR’in Anayasa suçu işlediğini öne sürdü.

İşte Nedim Yılmaz’ın ibret verici yazısı;

krdm-bld-meclis-uyeleri

Değerli arkadaşlar,


Karabük’te 2 dönem AK Parti kimliği altında meclis üyeliği görevinde bulunan bir kardeşiniz olarak yukarıdaki yazıyı okuduğumda nasıl üzüntü duyduğumu bilemezsiniz.


Üç tane meclis üyesi arkadaşımız hakkında yapılan bu hareket kesinlikle çok yanlış olmuştur. Eğer siz başka konularla ilgili bir savaş vermek istiyorsanız bunu muhatabıyla ve yasalar çerçevesinde yapmalısınız.


Partisi, siyasi tercihi ne olursa olsun üç tane belediye meclis üyesi arkadaşlarıma, başkalarına mesaj verme adına bir işlem yapıyorsanız, bunun anlamı her yerde zulümdür.


Kendi hatalarınızı başkasının ekmek parası üzerinden örtbas edemezsiniz. Sizin şirketinizde çalışıyor olmaları, dışarıda sizin direktiflerinizi yerine getirecekleri anlamına gelmez.


Belediye meclis üyeliği seçimle kazanılan bir unvandır. Eğer siz bu anlamda, bu arkadaşlarımıza bir baskı yapıyorsanız zaten anayasal bir suç işliyorsunuz demektir. Seçme-seçilme, ifade özgürlüğüne müdahale etmek ve ekmek parasıyla tehdit etmek bir suçtur. Ben bu anlamda devletin ilgili birimlerinin görevlerini yapması gerektiğini düşünüyorum.


Bunlar benim meclis üyesi arkadaşlarımdır. Orada görev yaptıkları süre içerisinde, çalıştıkları şirketi değil oy aldıkları Karabük halkını temsil etmektedirler. Dolayısıyla yapılan hareket Karabük seçmeninin iradesine yapılan bir hakarettir. Şu an AK Parti kimliği taşımama rağmen bu hareketi tasvip etmem mümkün değildir.


Bu gün bu arkadaşlarımın arkasında durmazsam, yarın sıra başkasına geldiğinde konuşma hakkım hiç olmayacaktır.


Helal rızık peşinde koşarak çalışmak kutsaldır. Daha birkaç gün önce Soma’da helal rızıkları peşindeyken hayatını kaybedenlere üzülüp, saygı duymadık mı? Bu gün hiçbir günahları yokken, fillerin tepişmesinde sadece altta kaldıkları için ezilen bu arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayım.


Yapılan bu hareket demokrasi anlamında da kabul edilir değildir. Bu hareket seçilmiş insanları tahakküm altına alma girişiminden başka bir şey olarak yorumlanamaz. Bunun başka izahı yoktur. Eğer yarın çıkıp birileri “işyeri bizim, biz böyle tasarruf kullandık” derlerse, bu inandırıcı olmaz. Kamuoyunun vicdanında aklanmaları mümkün değildir.


Kardemir’in Karabük’teki yeri ve önemi yadsınamaz. Ben bir işçi çocuğuyum. Babam Kardemir’in dökümhanesine ağır şartlarında çalışarak, beni bu günlere getirdi. Orada döktüğü alın teriyle biz büyüdük okuduk. Böyle olması demek, minnet borcumuz var anlamına gelmez. Elbet saygı duyarız şükrederiz, dua ederiz, ama unutulmamalıdır ki babam da orada çalışan herkes gibi sadece alın terinin karşılığını almıştır. Yoksa emeğinin haricinde bir kuruş da almış değildir.


Ben şahsım adına meclis üyesi arkadaşlarıma karşı yapılan bu davranışı vicdanen onaylayamıyorum. Bence Kardemir, Karabük’ün Kardemir’i mi, yoksa özel şirket olan bir Kardemir mi? Buna karar vermelidir. Bulunduğu duruma göre şekil alması doğru değildir. MHP’li olsa da bu arkadaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Unutmasınlar rızık Allah’tandır.