KARDEMİR A.Ş, KAP'A İŞYERLERİNDE YETKİLİ SENDİKANIN ÇELİK İŞ SENDİKASI OLDUĞUNU AÇIKLADI.

 

krdm-kap-sendika

Hisseleri borsa’da işlem gören şirketlerin durumları ile ilgili bilgilendirme yaptığı Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Kardemir A.Ş. bilgilendirme yazısı yazdı.

Kardemir iş yerlerindeki sendikal konu ile ilgili bilgilendirme yazısı yazan Kardemir A.Ş, yetkili sendikanın Çelik İş Sendikası olduğunu açıkladı.

Kardemir A.Ş.’nin KAP’A yazdığı bilgilendirme yazısı aynen şöyle;
Türk Metal Sendikası tarafından Kardemir A.Ş. işyerinde toplu iş sözleşmesi yapma yetkisine ilişkin, Çelik İş Sendikasının yetkili (olumlu tespit) olduğuna, Türk Metal Sendikasının Yetkili olmadığına (olumsuz tespit)  dair 15.10.2010 tarihli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın tespit işlemlerinin iptal edilmesi istemi ile; Zonguldak 3. İş Mahkemesi'nde  açılan davada, mahkemenin her iki sendikanın da yetki için  yeterli çoğunluğu sağlayamadığı yönündeki kararının temyiz incelemesi sonucunda, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından;

Zonguldak 3. İş Mahkemesi'nin 18.09.2012 tarih, 2010/637 Esas, 2012/459 Karar sayılı kararının BOZULARAK ORTADAN KALDIRILMASINA,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 15.10.2010 tarihli olumlu ve olumsuz yetki tespit işlemlerinin sonuç itibariyle doğru olması nedeniyle davanın REDDİNE, 14.11.2012 tarihinde  Oy çokluğu ile  Kesin olarak karar verilmiştir.

Bu karar uyarınca Kardemir A.Ş. işyerinde Çelik İş Sendikasının toplu iş sözleşmesi yapma yetkisine sahip olduğu kesinlik kazanmıştır.