KARDEMİR’DEN 50 MİLYON DOLARLIK KREDİ VE BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI


 

kardemir-50-milyon-dolarKarabük Demir ve Çelik İşletmeleri KARDEMİR A.Ş yeni yatırımı olan haddehane için 50 milyon dolar kredi anlaşması yaptığını açıkladı.

KARDEMİR A.Ş tarafından KAP’a yapılan açıklamada, şirketin yatırım programında yer alan Haddehane yatırımının (Kangal ve Kaliteli Yuvarlak Haddehanesi) finansmanında kullanılmak üzere, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ile 3 yıl ödemesiz 9 yıl ödemeli dönem olmak üzere toplam 12 yıl vadeli 50 milyon dolar tutarlı yatırım kredisi anlaşması imzalandığını bildirdi.

Öte yandan KARDEMİR A.Ş tarafından KAP’a yapılan ayrı bir açıklamada ise bedelsiz semaye artırımının da tescillendiğini bildirdi.

Açıklamada, şirketin sermayesinin 878 milyon 755 bin 482 TL’den 1 milyar 55 milyon TL’ye artırılması hususu Karabük Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 3 Temmuz 2013 tarihinde tescil edildiğini bedelsiz pay dağıtım işlemlerinin ise 4 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak olup, hissedarların bedelsiz paylarını Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde kayden alacakları ifade edildi.

Bedelsiz sermaye arttırımı kapsamın Borsada işlem gören A-B-D hissedarlarına yüzde 20,05615 oranında pay dağıtılacak.