KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NUN MAHKEME KARARI İLE KARDEMİR İLE TİCARET YAPMA YASAĞI OLMASINA RAĞMEN GÜLEÇ AİLESİNE AİT OLAN DEZ LOJİSTİK ZONGULDAK LİMANDAN CEVHER VE KÖMÜR TAŞIMA İŞİNE DEVAM EDİYOR


 

ZONGULDAK LİMANINDAN CEVHER VE KÖMÜR TAŞIMA İŞİ 1 YILLIK OLMASINA RAĞMEN DEZ LOJİSTİK’E YENİDEN VERİLDİ Mİ?


 

dez-krdm

KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu üyelerine Karabük Hukuk Mahkemesi tarafından KARDEMİR ile ticaret yapma yasağı getirilmişti.

Geçtiğimiz ay mahkemenin aldığı bu karar ile KARDEMİR A.Ş Yönetimini oluşturan Yolbulan, Yücel ve Güleç aileleri KARDEMİR A.Ş ile tüm ticari işlemlerini askıya almak zorunda kalmıştı.

25.09.2014 Tarihinde KARDEMİR A.Ş, Zonguldak Eren Limanından bir yıllık karayolu ile cevher ve kömür taşıma ihalesi yapmış ve bu ihaleyi KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan vekili Kamil Güleç ile Yönetim Kurulu Üyesi H. Çağrı Güleç’e ait olan DEZ Lojistik almıştı.

İhale şartnamesine göre süresi 1 yıllık olan, fakat KARDEMİR Yönetimi tarafından artı bir yıl daha uzatma hakkı olan bu ihalenin bir yıllık süresi dolmasına rağmen halen DEZ Lojistik Zonguldak Eren Limanından cevher taşıma işini yaptığı belirtiliyor.

Karabük Hukuk mahkemelerinin “Ticaret Yasağı” kararına rağmen DEZ Lojistik ile ihalenin 1 yıllık uzatıldığı iddia edilirken, konuyla ilgili KARDEMİR A.Ş Genel Müdürlüğünün “Hukuk Tanımazlık mı yapılıyor?” sorusuna cevap vermesi bekleniliyor.