KARDEMİR A.Ş YÖNETİMİ KARABÜK DIŞINA YAPTIKLARI BAĞIŞLAR VE KARABÜK DIŞINDAN GELEN MÜTEAHHİTLERE DÜŞKÜNLÜĞÜNE BİR ANLAM VERİLEMİYOR


kardemir-ne-alaka

KARDEMİR A.Ş Geçtiğimiz günlerde KAP’a (Kamu Aydınlatma Platformu) yaptığı bir açıklama ile yine Karabüklülerin tepkisini çekmeyi başardı.

08.12.2014 Tarihli açıklamasında “Şirketimiz Yönetim Kurulunca; Gümüşhane İli Köse İlçesi Fakülte Yüksekokul-Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne ilçelerinde yurt yapımında kullanılmak üzere toplam 27 ton nervürlü inşaat çeliği bağışının yapılmasına karar verilmiştir.” Denildi.

KAP’a yaptığı bu açıklamanın ardından Karabüklüler, KARDEMİR Yönetiminin zaman zaman Karabük ile alakası olmayan yerlere bu şekilde bağış yapmasına tepki gösterdiler.

Geçtiğimiz aylarda da yine KARDEMİR’in 3. Lig de mücadele veren İskenderun D.Ç. Spora yapılan 100 Bin TL bağışına tepki göstermiş ve bu bağışın Karabük amatör spor kulüplerine verilmeyen desteğine dikkat çekmişlerdi.

Şimdi de Gümüşhane ilinin, Köse ilçesindeki bir derneğe yapılan demir bağışı karşısında “KARDEMİR, Karabük’ün bir değeridir ve Karabüklülerin bir varlığıdır. Karabük ve civarında o kadar yardım ve destek yapılması yerler varken, Karabük’ten yüzlerce kilo metre uzaklıktaki yerlere verilen bu desteğe bir anlam veremiyoruz” şeklinde tepkilerini gösteren Karabüklüler, kendilerine karşı yapılan bir hakaret olarak değerlendiriyorlar.

Yine KARDEMİR içinde bulunan onlarca Ereğli kökenli müteahhitlere kazandırılan yüz binlerce lira paranın, Karabüklü firmalara iş verilmeyerek, kazandırılmamasına da uzun bir süredir tepkili olan Karabüklüler “KARDEMİR Yönetimi bu tür tasarrufları ile adeta Karabük halkı ile dalga geçiyorlar” düşüncesini dile getiriyorlar.