Geçtiğimiz günlerde KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinin %40 zam yaparak, Aylık 50 Bin TL maaş aldıkları kamuoyu gündemine gelmişti.

Yeni edinilen bilgilere göre; Ömer Faruk Öz başta olmak üzere, bazı yönetim kurulu üyelerinin sadece bu maaşla kalmadıkları, KARDEMİR’e bağlı KARÇEL ve KARDÖKMAK gibi şirketlerin Yönetim Kurulu Üyeliklerinden de maaş aldıkları ortaya çıktı.

YAN ŞİRKETLERDEKİ YÖNETİM MAAŞLARINA YÜZDE 150 ZAM YAPMIŞLAR

KARDÖKMAK VE KARÇEL gibi her iki yan şirketin yönetiminde bulunan KARDEMİR’in bağımsız üyesi Ömer Faruk Öz’ün bu şirketlerdeki maaşlarına yüzde 150 zam yaparak, 4’er Bin Liradan, 10’ar bin Liraya çıkardığı iddia ediliyor.

KARDEMİR’in tüm yönetim kurulu üyeleri KARDÖKMAK ve KARÇEL şirketlerinin yönetiminin birinde yer alıyorsa, diğerinde yer almıyor. Bir tek Ömer Faruk Öz her iki şirketin yönetiminde yer alırken KARÇEL A.Ş’nin de Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor.

ÖMER FARUK ÖZ, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN FAZLA MAAŞ ALIYOR

KARDEMİR A.Ş.’ye 2016 Kasım ayında bağımsız üye olarak atanan Ömer Faruk Öz, 4 yıllık görevi boyunca tabir yerinde ise KARDEMİR’in etinden, sütünden yararlanmaya çalıştığı yorumlanırken, tüm şirket üyeliklerinden 70 Bin TL’nin üzerinde maaş aldığı ortaya çıkıyor.

59 Bin TL maaş alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan daha fazla maaş alan Ömer Faruk Öz’ün eğer yeniden atanmazsa önümüzdeki yıl KARDEMİR A.Ş’deki görevi sona eriyor.

1200 DERECE SICAĞIN KARŞISINDA ÇALIŞANA 4 BİN, AYDA İKİ GÜN KARDEMİR’E GELEN 70 BİN TL MAAŞ

KARDEMİR işçisi 4 Bin TL maaşla bin 200 derece sıcağın karşısında günde 8 saat çalışırken, KARDEMİR’e ayda bir veya iki gün gelen Ömer Faruk Öz’ün 70 Bin TL maaş almasını da kamuoyunun takdirine ve yorumuna bırakıyoruz.