kopru-ana-foto



KARABÜK’ÜN BOĞAZ KÖPRÜSÜ OLAN ESENTEPE-ŞİRİNEVLER YAYA KÖPRÜSÜNİN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI


 

BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “KARABÜK’ÜN ÇEVRESİNDEKİ 6 İLDE, BİZİM YAPTIĞIMIZ HİZMETLER YAPILMADI”


 

HABERİN VİDEOSU




“Karabük’ün Boğaz Köprüsü” olarak anılan Esentepe-Şirinevler Köprüsü törenle hizmete açıldı.

Köprü açılışında konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, vatandaşların hastaneye kolay ulaşımı için 40 metre derinlikteki dere yatağının üzerine yapılan 135 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki çelik köprüyü tamamlayarak vatandaşların hizmetine açmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Başkan Vergili, kerametin kendilerinde değil, halkta olduğunu, onların duaları sayesinde tüm işlerinin rast gittiğini ifade ederek, “Biz bu yola çıkarken, 'Karabük’ün 1 lirasını heba etmeden, sizden topladığımız 1 liraları tekrardan size hizmet olarak geri çevireceğiz' diye söz vermiştik. Kayabaşı'ndan Beşbinevler Mahallesi'ne kadar yaptığımız hizmetler ortada. 4,5 sene içinde Karabük’ün yüzde 95’ine doğal gaz getirerek Türkiye rekoru kırdık. Su hattının yüzde 70’ini yeniledik. Eğer Karabük çevresindeki 6 vilayeti sayıp bizim yaptığımız bu iş oralarda da yapıldıysa ben bugün bu belediye başkanlığını bırakacağım. Yarın bu yaptığımız köprüyü de eleştirecekler. Şu anda hangi mantıkla battı çıktıyı eleştiriyorlarsa. Bakın eğer o battı çıktı yapılmasaydı şimdi Karabük’ün trafik sorununu çözme imkanları olmayacaktı. Bu köprüyü de eleştirecekler, 'Niye 6 metre, niye 8 metre olmadı' diye. Biz bu köprüyü yaya köprüsü yaptık. 8 metre yapmanın hiçbir mantığı yok. Araba yokuş aşağı yukarı inip çıkarken yoruluyor mu? Ama bizler inip çıkarken yoruluyorduk. Eleştirecekler tabii. Bizim için hiç problem değil. Muhalefet Partili bir belediye olmamıza rağmen bizim hiç para problemimiz olmadı. Türkiye’de rüşvetin konuşulmadığı, adam kayırmanın olmadığı tek belediyeyiz” ifadelerini kullandı.

MHP'li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Karabük Vali Yardımcısı Abidin Ünsal'ın kurdeleyi kesmesinin ardından vatandaşlar köprüden geçti. Köprünün diğer ucunda bekleyen Şirinevler Mahallesi Muhtarı Haluk Kefelioğlu ile Adatepe Mahalle Muhtarı Davut Çayır, Rafet Vergili ve Abidin Ünsal’ı çiçeklerle karşıladı.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ