AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ÖZCAN BÜYÜKGENÇ 4 YILLIK KARABÜK KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI NEDENİYLE KENTİ VE SORUNLARI ÇOK İYİ BİLDİĞİNİ BELİRTTİ


 

buyukgencile-buyu-degisim


AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Büyükgenç, 4 Yıldır Karabük Kent Konseyi Başkanı olarak kentin sorunlarını çok iyi tespit ettiklerini ifade etti.

Karabük Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığından istifa ederek AK Parti’den aday adayı olan ve halen Kent Konseyi Başkanlığı sıfatını taşıyan Özcan Büyükgenç, Karabük Üniversitesinin 2-3 yıla kadar 50 Bin öğrenci sayısına kavuşacağını ve Karabük’ün bu potansiyelden tam anlamıyla faydalanması gerektiği için çok ciddi projeler geliştirdiğini ifade etti.

“Büyükgenç ile Büyük Değişim” sloganıyla yola çıktığını belirten AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Büyükgenç “Karabük şehri üniversite ile tam bir entegrasyona giremedi. Öğrenci sayısının hızla gelişmesi ile birlikte, şehir biraz geride kaldı. Karabük sanayi kenti kimliğini koruyarak gelişmelidir ama aynı zamanda da eğitim kenti kimliğini tam anlamıyla ön plana çıkarmalıdır. Üniversitemizin öğrencileri kentten beklentilerini tam anlamıyla bulamazken, öğrencilerin potansiyel enerjisini, kinetik enerjiye dönüştürerek kente vereceği katkıları yayarak, genişletmeliyiz.” Diye konuştu.

Üniversitede 800’ü aşan akademik kariyer sahibi Profesörlerin, Doçentlerin ve Yardımcı Doçentlerin olduğunu belirten Büyükgenç “Üniversitenin bu akademik kariyer birikimini kente aktarmalıyız. Çok değerli bu akademik hocalarımızla kentin her yönden ilerlemesi için projeler ürettirmeliyiz. Kısacası Karabük Üniversitemizin hem öğrenci, hem de öğretim kademelerinde bulunan imkanları son kademesine kadar kullanmalıyız.” Dedi.

Sadece üniversite için aday olmadığının altını çizen Özcan Büyükgenç “Ortak Aklın Merkezi” sözü çalışma düsturları olacağını söyleyerek “İşsizlik sorununu tam anlamıyla çözmek için işadamlarımızın yeni yatırımlar yapabileceği çeşitli Organize Sanayi Projelerimiz var. Bu kentin 50 Bine yakın emeklisi var. Biz bunlara ‘dünün gençleri’ diyoruz. Onların sosyal hayatın göbeğinde olacak projelerimiz var. Gençlerimiz, emeklilerimiz, ev kadınlarımız, çalışan kesim, esnaf, memur ve kısacası Karabüklüler için 50’ye yakın bilimsel olarak hazırlanmış projelerimiz var. Biz bu projeleri şimdi değil, 4 yıllık Kent Konseyi Başkanlığımız döneminde ortaya çıkardık. Bu projelerimi ilerleyen zamanlarda kamunun yararına sunacağım.” Diye konuştu.