İŞKUR’ DAN ‘TEMİZ PARKLAR, SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ’NE DESTEK


 

20150314AW353118_01Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kamu yararına olan projelerini desteklemeye devam ettiklerini yapılan protokol sonucu Karabük’te toplamda 500 geçici işçi alınacağını söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Coşkun GÜVEN yaptığı açıklamada, “Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında ilimizde orman sahasında ağaçlandırma ve bakım işlerinde çalışacak geçici işçi alınacaktır. İşçiler fidan dikimi, her türlü ağaçlandırma ve bakım işlerinde çalıştırılacak. Karabük Orman İşletme Müdürlüğü dahilinde 150, Safranbolu 120, Yenice 150 ve Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğüne de 80 olmak üzere toplam 500 kişi 1 Nisan tarihinden itibaren 6 ay sureli geçici olarak istihdam edilecektir. Başvurular 16 Mart 2015 ile 25 Mart 2015 tarihleri arasında Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr adresinden ve hizmet noktalarından yapılabilecektir” dedi.

Güven, ayrıca, programda işin mahalline en yakın olanlar ve işin niteliğine uygun olanlardan başvuruları kabul edilen ve işe başlayan işçilere asgari ücret ödeneceğini ve SGK primleri yatırılacağın da sözlerine ekledi.