22072015_asansor_5Dere Evler mevkii ve Yeşil Mahalle arasına asansör yapıyor.


 

Kayabaşı Mahallesi’ne yapılan kule asansör, Öğlebeli Mahallesi’ne yapılan yatay asansörden sonra Dere Evler ve Yeşil Mahalle sakinleri yapımı devam eden 3. asansör sayesinde yorulmadan evlerine ulaşabilecek.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük’te bugüne kadar çeşitli nedenlerle yapılmayan veya yapılamayan birçok hizmeti hayata geçirerek şehrin yüksek ve engebeli mahallerinde vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için yeni projeler üretmeye devam ediyor. Bu amaçla Dere Evler mevkii ve Yeşil Mahalle arasına asansör yapıyor.

Kentin değişik bölgelerine ve mahallerine yürüyen merdiven, üst geçit, yaya köprüsü, kule asansör, yatay asansör yaptıran Başkan Vergili, Dere Evler mevkiine açtığı yeni yolla hastaneye ve okullar bölgesine gitmek isteyen vatandaşların merdivenlerden inip çıkma zorluğunu ortadan kaldırmak için asansör çalışması başlattı.

Özellikle yaşlılar olmak üzere vatandaşların merdivenleri kullanarak çıktığı Dere Evler – Yeşil Mahalle arasına bundan böyle asansörle çıkılabilecek.