KARDEMİR KARABÜKSPOR’DA SİVASSPOR MAÇI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR


- KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ TOLUNAY KAFKAS:
- "SİVAS MAÇININ HASILATININ TAMAMINI SOMA’DAKİ KARDEŞLERİMİZE VERMEK İSTİYORUZ"
- “BU ACIYI KALDIRMAK ÇOK ZOR”
- “KAÇIRILAN FIRSATLAR GERİ GELMEZ”
- “GERÇEKÇİ OLMAK LAZIM GELECEK SEZON İŞİMİZ DAHA ZOR”


 

20140515AW091510_02Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Soma'daki maden işletmesinde meydana gelen faciada yaşanan acının çok zor olduğunu söyledi.

Kardemir Karabükspor, Pazar günü sezonun son maçında sahasında oynayacağı Sivaspor maçının hazırlıklarını sürüdürüyor.
Tam kadro olarak çamlık sahasında çalışmalarını sürdüren kırmızı-mavili takımın tecrübeli teknik adamı Tolunay Kafkas, Soma’da ölen maden işçilerinin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Bu çok ağır bir şey. Bunları kaldırmak çok kolay değil. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz de bunun acısını özellikle ben çok derinden hissediyorum. Biz de işçi ve emekçi ailenin çocuklarıyız. Biz Sivas maçının hasılatının tamamını Soma’daki kardeşlerimize vermek istiyoruz. Karabük şehrinin üstüne düşen çok önemli bir görev var. Bu stadı doldurmamız gerekiyor ki, daha fazla yardım yapalım. Bu en çok Karabük’e yakışır. Burası da işçi ve emekçi kenti. Buradaki insanlar da zor şartlar altında para kazanıyor. Bizim çok duyarlı olmamız lazım. Taraftarımıza rica ediyorum, lütfen stada gelin. Bu kardeşlerimiz için stadı dolduralım. Onlar için bir şeyler yapalım. Maçlar gelip geçiyor birileri şampiyon oluyor birileri düşüyor ama toplumsal olaylara karşı duyarlı olalım. Birçok kulüp bunu gösterdi. Bizler zor zamanlarda kenetlenen ve birlikteliğimizi daha sıkı tutan ülkenin evlatlarıyız. Bu acı çok kaldırılabilir bir acı değil. Biz onun için üstümüze düşen her görevi yapmak istiyoruz. Bunla ilgili federasyona yazımızı yazdık. Sivas maçına da siyah tişört ve baretlerle çıkacağız. Bundan daha önemlisi lütfen maça gelin” dedi.

"TARAFTARLIK BİLİNCİ OLUŞTU"

Sezonun son 90 dakikası için söylenecek fazla bir şeylerinin olmadığını belirten Kafkas, “Bu acının üzerine son maçımızda galibiyet alarak taraftarımızla kucaklaşmak istiyoruz. Bu takım bu sene çok güzel işler yaptı. Büyük bir taraftar desteği oldu. Ligin ikinci yarısından itibaren taraftarımız iyi ve kötü günümüzde müthiş destekledi. Karabük’te taraftarlık bilinci oturdu. Zor zamanlarımızda yanımızda oldular. Biz de işimizi onların sayesinde bir kat daha arttırarak severek yapıyoruz. Önümüzdeki sezon daha iyi işler yaparız. Son maçta taraftarımıza teşekkür edeceğiz” diye konuştu.
Bir gazetecinin 5 yıl daha Karabükspor’da kalması yönünde yönetimin bir çalışması olduğunu söylemesi üzerine Kafkas, “Kaçırılan fırsatlar geri gelmez. Bu işlerle ilgili gerekli şeyleri söyledim. Keşke 4-5 yıl değilde antrenörlük hayatımı burada tamamlasam. İnşallah topta o kaleden içeriye girer. Ben her zaman hazırım” cevabını verdi.

"GELECEK SEZON İŞİMİZ DAHA ZOR"

20140515AW091510_01Gelecek yıl işlerinin daha zor olacağını da anlatan Kafkas, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekçi olup ayaklarımızın yere sağlam basması lazım. Bizim ligde bu takımı yaşatmamız her şeyden önemli. Ondan sonra olacak bir şey varsa yapmak lazım. Gelecek sezon işimiz daha zor. Kiralık, kalacak ve gidecek oyuncular var. Yeniden bir takımda yapmamız söz konusu olabilir. Onun için Karabükspor’un bu ligde yaşaması her şeyden çok önemli. Ayakları yere sağlam basan korkulu rüya yaşamayan bir takım, Karabük için önemli”. Takım daha sonra düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından topla çalışma yaptı.