KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ YILMAZ VURAL:


 

“FIRSATI DEĞERLENDİRMEK DURUMUNDAYIZ”


 

20150402AW372397_03Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak olan Kardemir Karabükspor hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla devam etti.

Çamlık sahasında gerçekleşen ve bir buçuk saat süren idmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, iki takım açısından da çok önemli olan maçta 3 puan almak durumunda olduklarını söyledi.


“FIRSATI DEĞERLENDİRMEK DURUMUNDAYIZ”


Deplasmanda oynayacakları Galatasaray maçını kazanarak ligde kalma adına umutlarını devam ettirmek istediklerini de belirten Vural, “Buradan alacağımız 3 puanla 27 puanlı takımlara yaklaşmamız mümkün olacak. Rakiplerimizde birbirleriyle ve zorlu takımlarla oynayacak. Böyle bir fırsatı değerlendirmek durumundayız. Ama işimiz hiç kolay değil. Galatasaray’da sahasında dolu tribünler karşısında yakalayacağı fırsatı değerlendirmek isteyecektir. Biz de istiyoruz. İnşallah bizim kazanarak bitireceğimiz bir maç olur” dedi.

“KOLAY BİR HEDEF DEĞİL”


20150402AW372397_01

Takımın moral açısından bir sıkıntısının olmadığını kaydeden tecrübeli teknik direktör, “Ancak kazanmak isteyen bir takımın tatlı bir gerginliği var. Çünkü kolay bir hedef değil. Dolayısıyla hiç birimizin hata yapma lüksü yok. Bu maçlar detaylarla kazanılıyor. İyi konsantre olmamız gerekiyor. Büyük takımlar büyük taraftar kitlelerine oynuyorlar. Tabi böyle maçlarda hepimizin heyecanı oluyor. Oyuncularımızla konuşuyoruz. Ne yapmamız nasıl bir tepki vermemiz konusunda kendimizi hazırlıyoruz. Daha önce ne yaşadıklarımızı örneklendirerek konuşuyoruz. Umarım bu konuda oyuncularımız her şeyi algıladı. Ben inanıyorum ki hem insani hem de oyunsal boyutuyla biz de bu işe ortağız. Umarım kazanan biz oluruz” ifadesinde bulundu.

Galatasaray karşısında önlem alacakları oyuncu olup olmadığı ile ilgili bir soruya ise Vural, “Her takımın ciddiye almak zorunda kaldığı oyuncular vardır. Galatasaray’ın olduğu gibi bizim de önlem alınacak oyuncularımız var. Önemli gördüğümüz oyuncularının ayağına top geldiği zaman özelliklerine bağlı davranmamız gerektiğini biliyoruz. Bire bir markaj mantığımız yok’’ diyerek yanıtladı.

Kırmızı-mavili ekip ısınma ve düz koşularının ardından taktiksel ağırlıklı çalışma yaptı.