KARABÜK SAĞLIK SEKTÖRÜNDE SORUNLAR BÜYÜMEYE BAŞLADI


KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ KARABÜK GENEL SEKRETER VE YARDIMCILARI YETERSİZ Mİ KALIYOR


HASTANELERİN BİLGİSAYAR OTOMASYON SİSTEMİ HASTALARA ÇİLE MAKİNESİ OLDU


saglik-sektoru-yaymaya-basladi


 

analiz-haber

Türkiye Genelinde geçtiğimiz aylarda yapılan sağlık sektöründeki büyük değişimden sonra Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği uygulamasına geçilmişti.

Bu uygulamanın hayata geçirilmesinden sonra, Karabük Kamu Hastanelerinden ve Sağlık sektöründen sorumlu olarak Bartın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Seyfettin Kalay Kamu Hastaneleri Birliği Karabük Genel Sekreterliği’ne atanmıştı.

6 Ay önce Karabük’ün sağlık sektörünün patronu olarak atanan Dr. Kalay, kendi ekibini kurarak çalışmalara başlamıştı.

Göreve ilk başladığı anlarda yaptığı açıklamalar ile umut veren birisi olarak kamuoyunda tanınan Dr. Seyfettin Kalay, altı aylık görev süresinde beklenilen başarılı çalışmaları sergileyemediği gibi, oluşan sorunlar da giderek büyüyor.

BİLGİSAYAR OTOMASYON SİSTEMİ, HASTALARIN ÇİLE MAKİNASI OLDU

Karabük devlet Hastanesinin ve bağlı olduğu Beşbinevler Devlet hastanesinde aynı anda kullandığı bilgisayar otomasyon sisteminin arızalanmadığı gün olmuyor.

Tüm hastaların kabulünün, kayıtların tutulduğu ve tüm işlemlerin yapıldığı bilgi işlem sistemi olan bilgisayar otomasyon sisteminin sürekli çöktüğü ve devre dışı kaldığı zamanlarda da hastaların muayene olamadığı, hastanelere hastaların kabulünün yapılamadığı ifade ediliyor.

Önceki otomasyon sisteminden daha düşük versiyonlu bir otomasyon sisteminin kurulduğu da belirtilirken, bu sistemin sürekli arıza vermesinde hastaların büyük mağduriyet yaşadığı da belirtiliyor.

GENEL SEKRETER VE YARDIMCILARI KARABÜK’TE DURMUYOR

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Seyfettin Kalay’ın ve kendi göreve getirdiği iki yardımcısının doğru dürüst Karabük’te durmadığı da edinilen haberler arasında yer alıyor.

Genel Sekreter ve bir yardımcısının Bartın’da, diğer yardımcısının da Ankara’da ikamet ettiği, haftanın 3 günü Karabük’te durdukları, diğer günler ikamet ettiği illere gittiği de iddia ediliyor. Bu iddiaları dile getiren çevreler “Genel Sekreter ve Yardımcıları Karabük’ü Bartın’dan doğru yönetiyorlar” şeklinde söylemlerde bulunuyorlar.

HASTANE MÜDÜRÜ KAMİL TEMEL İMPARATORLUĞUNU AÇIKLAMIŞ

Kamu Hastaneleri Müdürlüğü görevine getirilen ve daha geçen yıl ki cezaevi sürecinin soru işaretlerini hala üzerinde taşıyan Kamil Temel’in ise hastanede adeta imparatorluğunu ilan ettiği konuşuluyor. Temel’in idare ve yönetim kadrolarında acımasız bir şekilde partizanlık yaptığı yönünde şikâyetler hat safhaya ulaştı.

HESABINI VEREMZSİNİZ..!

Karabük Sağlık Sektörünün Yöneticileri olarak yaptığınız çalışmalarda herhangi bir başarı olmadığı gibi, sorunların sürekli çoğalmasının hesabını veremeyeceği belirtilirken, bu yılsonu açılacak olan Şirinevler’deki yeni akıllı, büyük hastaneyi nasıl yönetecekleri de tartışılıyor.

Sağlık sektörü “Bu kadrolar, akılsız hastaneleri yönetemezken, akıllı hastaneyi nasıl yönetecekler. Giden Başhekim Nurullah Soyhan'ı arar hale geldik.” şeklinde alaycı hicivlerde bulunanalar, durumun ciddiyetini böyle vurguluyorlar.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DÖNER SERMAYE VE FARKLARINDA SORUN YAŞIYORLAR

Karabük ve Safranbolu Devlet Hastanesi çalışanları döner sermayeleri ve farklarını hiçbir ay zamanında alamazken, sözleşmeli personellerin ise maaşları sürekli gecikmeli ödeniyor.

Safranbolu Devlet Hastanesi’nin ise durumunun tam bir vahamet içinde olduğu vurgulanırken, elektrik ve su paralarını dahi ödeyemedikleri belirtiliyor. Safranbolu Devlet Hastanesi doktorları döner sermayelerin ve farkların ödenmemesinden dolayı adeta kazan kaldırmış durumdalar.

Sağlık çalışanların haklarının sürekli gecikmeli ödendiği ilimizde, Genel Sekreterlik ve Yönetim Kadrosunun döner sermaye ve farklarının zamanında aldığı da ifade ediliyor.