01/01/2017 tarihinde başlanan yeni kimlik kartlarının değiştirilmesi ile ilgili nüfus müdürlüğünün aldığı kararları komu oyu ile paylaşmak üzere Muhtarlar Derneği toplantı yapıldı.


 

Karabük merkez mahalle Muhtarları derneği ile İl vatandaşlık ve nüfus müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği toplantıda Nisan ayında yapılacak referandumda Üniversite öğrencilerimizin oy kullanabilmeleri için ikametgahlarını bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine yapmaları için Muhtarlarımızın gerekli çalışmaları yaparak nüfus müdürlüklerine bildirmeleri

İl Vatandaşlık ve Nüfus Müdürü Ertuğrul ATALI yaptığı açıklamada “T.C Nüfus cüzdanlarının T.C Kimlik kartları ile değiştirilmesine 02/01/2017 tarihinden itibaren başlanılmış olup;bugüne kadar 2 milyon başvuru alınmıştır,bu başvurular doğrultusunda 750 bin kimlik basılmıştır.Bu doğrultuda Karabük nüfus müdürlüğü olarak 4 bin başvuru alınmıştır.

02/01/2017 tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde bütün vatandaşlarımızın nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi planlandığından vatandaşlarımızın T.C Kimlik Kartlarını zamanında alabilmeleri için Müdürlüğümüz ve ilçe nüfus müdürlüklerimiz 07/02/2017 tarihinden itibaren hafta içi saat:19:00 a kadar açık bulundurulacak,Valimizin takdiri ile yoğunluk olması durumunda hafta sonları da hizmet verecektir.

Mevcut Nüfus cüzdanlarının geçerliliği ve değiştirilmesine ilişkin herhangi bir süre sınırlaması bulunmamaktadır.Vatandaşlarımızın elinde var olan nüfus cüzdanları;yeni kimlik kartları ile değiştirilinceye kadar geçerlidir.

Doğum ,kayıp,mevcut kimlik kartının geçerlilik süresinin sona ermesi veya tahrifat sebebiyle kullanılmayacak durumda olması gibi değiştirilmesi zorunlu haller nedeniyle yapılan kimlik başvurularında ,”Geçici kimlik belgesi”düzenlenmektedir.

YGS’ye girecek öğrenciler başta olmak üzere,tüm vatandaşlarımızın,gerek mevcut nüfus cüzdanlarıyla gerekse yeni kimliklerini alıncaya kadar kendilerine verilen geçici kimlik belgeleriyle;sınava  giriş,pasaport başvurusu gibi tüm resmi iş ve işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim HARMANBAŞI yaptığı açıklamada “Muhtarlar olarak İlimiz merkez Mahallelerimizde kayıt dışı ikamet eden vatandaşlarımızın kayıt altına alınması hususunda Nüfus Müdürlüğümüzce yaptığımız ortak çalışmalar neticesinde Özellikle Üniversite öğrencilerimizin yoğun ikamet ettikleri mahallelerimizde tespit ettiğimiz eksikleri Nüfus Müdürümüzle paylaştık.

Tespitlerimizin başında bir hanede 4 kişi oturmasına rağmen sadece 1 kişinin ikametgah beyan ettiği diğer 3 kişinin beyanda bulunmadığı veya kiracı olarak oturdukları evlerde ev sahiplerinden kaynaklanan su,elektrik gibi abonelerin ev sahibi üzerinden devam ettirmek suretiyle oturdukları muhtarlarımız tarafından tespit edilmiştir.Kayıt dışı ikametgahı önlemek amacıyla nüfus müdürlüğümüz tarafından toplantıya katılan Muhtarlarımıza Form-C formunu dağıtarak site yöneticilerine ve apartman yöneticilerine binalarında ikamet eden ancak ikametgahlarını Karabük’e aldırmamış vatandaşlarımızı tespit ederek,dağıtan Form-C lerin doldurulmak suretiyle Muhtarlıklarımıza teslim edilmesi sağlanacaktır.

Muhtarlarımız doldurulan Form-C leri onaylayarak Merkez İlçe Nüfus Müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Yapacağımız bu çalışmaların neticesinde Karabük ilinin Millet Vekilinin artmasından tutun,Karabük Belediyesinin İller Bankasından aldığı paya ve Nisan ayında yapılacak Referandumda daha çok vatandaşımızın sandık başına gitmesine katkıda bulunacağımızı, kamuoyuna saygıyla arz ederiz.” dedi.