-              YENİCE YOLUNDA KARABÜK ENERJİ TARAFINDAN YAPILAN SUÇATI HES PROJESİ İNŞAATINDA ÇOK TARTIŞMALAR OLMUŞTU. HALBUKİ KARABÜK ENERJİ İLE MAHKEMELİK OLAN YÜKLENİCİ FİRMA 3.5 MİLYON TL AVANS ALIP İŞİ BIRAKMIŞ.

-              KARABÜK ENERJİ, YÜKLENİCİ FİRMASI OLAN HİTİT İNŞAAT İLE MAHKEMELİK DURUMDA

 

sucati-hes-1-1

Karabük’te uzun süre gündem de kalan Yenice yolundaki Suçatı HES Projesi inşaatındaki iddiaların yavaş yavaş arka planında olup bitenler aydınlanmaya başlandı. Karabük Enerji’nin SUÇATI HES Projesinde inşaatın durma aşamasına geldiği iddialarının arkasında başka nedenler olduğu ortaya çıkıyor.

Proje sahibi olan Karabük Enerji, 3 yıl önce inşaatına başladığı Suçatı HES Projesinde, yüklenici firma olarak seçtiği Hitit inşaatla son aylarda ciddi bir yol ayrımına sürüklendiği ve konunun mahkemeye intikal ettiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere ve iddialara göre, proje sahibi Karabük Enerji’nin yüklenici firması Hitit İnşaat’ın, 3.5 Milyon TL işe başlama avansını aldıktan sonra inşaat çalışmalarını daha işin başında bırakarak şantiyeyi terk ettiği belirtiliyor.

Yüklenici firmanın, Karabük Enerji ile arasında bulunan sözleşmeye aykırı biçimde işi bırakması ve HES İnşaatının en kritik döneminde durmasına neden olduğu konuya yakın haber kaynakları tarafından iddia ediliyor.

Karabük Enerji firmasına yakın kaynaklar, projenin en kritik döneminde işi bırakarak, HES Proje inşaatının bulunduğu bölgeyi tehlikeye soktuğu iddia edilen Hitit İnşaatın, alakasız belgeler ile Karabük Basınını da yanılttığı ve bu sayede ilgili kurumlar ile Karabük kamuoyunun da yanıltılmaya çalışıldığı ifade ediliyor.

Karabük Enerji’nin Suçatı HES Projesi için gerekli tüm izinlerin ve belgelerinin olduğu da konuya yakın haber kaynakları tarafından ifade edilirken, yüklenici firma olan Hitit İnşaatın işi geciktirerek farklı menfaatler elde edilme peşinde olduğu da iddia ediliyor.

Tüm bu olumsuz sürece rağmen, Karabük Enerji’nin çalışmalara tüm hızıyla devam ettiği ve hiçbir kurum, kuruluşla sorunu olmadığını belirten firma yetkilileri, Batı Karadeniz bölgesinin en büyük Hidro Elektrik Santrali olan bu projenin inşaat ve sonraki sürecinde bölge için istihdam kaynağı olacağı vurgulandı.