kandil-serbetKARABÜK İSTASYON MEYDANINA BİR HAYIRSEVER TARAFINDAN YAPILAN OSMANLI ÇEŞMESİNDEN REGAİP KANDİLİ NEDENİYLE ŞERBET AKTI


 

Karabük’te istasyon meydanında bulunan ve Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden su yerine şerbet aktı.

Bir hayırsever tarafından Osmanlı mimarisine uygun olarak yaptırılan istasyon meydanındaki Osmanlı Çeşmesinden Regaip Kandili nedeniyle şerbet ikramı yapıldı.

Karabüklü vatandaşlar şerbet akan çeşmelerin başında uzun kuyruklar oluştururken, Karabük’te ilk kez yapılan bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar şerbetin tadını da çok beğendiklerini böyle özel günlerde bu ikramının yapılmasının hoş bir uygulama olduğunu söyleyerek “yapılan hayrı Allah kabul etsin” dediler

Öğle namazından sonra başlatılan uygulamada çeşme başlarındaki görevlilerin yardımı ile çeşmelerden bardaklara doldurulan şerbetlerin ikramı başladı.

Karabük’te ilk kez gerçekleşen uygulamaya Belediye Başkanı Rafet Vergili, iş adamı Durmuş Yalçın, Belediye Meclis Üyeleri, Basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katılarak çeşmeden akan Osmanlı şerbetinden içme fırsatı buldular.

Karabük Belediyesi olarak bu geleneği hatırlatmak ve yaşatmak üzere bu çeşmeyi bir hayırsever tarafından yapıldığını belirten Başkan Vergili “Karabük Belediyesi olarak bu güzel geleneklerimizi yaşatmak ve hatırlamak için Osmanlı çeşmelerinden şerbet akıtıyoruz. Peygamber efendimizin, dualarının geri çevrilmeyeceği 5 geceden biri olduğunu belirttiği Regaip kandilini bu gece idrak etmiş olacağız. Tüm İslam âleminin kandilini kutluyorum. Bir dost tarafından yapılan bu çeşme buraya ayrı bir güzellik kattı, kendisinden Allah razı olsun, vefat edenlerine Allah rahmet eğlesin” dedi.