KAMU YATIRIMLARI DAHA ŞEFFAF BİR ORTAMDA TAKİP EDİLEBİLECEK


 

kamu-yatirimlariKarabük Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, Valilik Bilgi İşlem Müdürlüğü ile ortak geliştirdiği projeyle Karabük ilinde gerçekleştirilen kamu yatırımlarını internet ortamında kamuoyuna açtı.

Karabük Valiliğinin www.karabuk.gov.tr adresine girenler Karabük’te kaç kamu yatırımının olduğunu ve yatırımların son durumlarını harita üzerinden seçerek detaylı bilgiye ulaşabilecekler.

Konu ile ilgili Valilik toplantı salonunda Bilgi İşlem Şube Müdürü Yücel Dağdelen ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Hüseyin Zafer, oluşturulan sistem ile ilgili slayt eşliğinde bilgiler verdi.

20130910AW000818_02Karabük’teki kamu yatırımlarının son durumlarını görmek isteyen vatandaşların Karabük Valiliği sitesinden harita üzerinde takip edebileceklerini belirten Hüseyin Zafer “Siteye giren kişiler önce Karabük ilinde toplam kaç yatırım yapıldığını görecektir. Yatırımlar renklendirilerek gruplandırılmıştır. Projelerin üzerine tıklayarak proje hakkında bilgi alınabileceği gibi sol tarafta listelenen projelere tıklanarak ta projeler incelenebilecektir. Projeler incelendiğinde; İlçesi, Uygulayan kurum, Projenin hangi aşamada olduğu, Bütçesi, Başlama ve Bitiş Tarihi ile proje hakkında kısa bilgilere ulaşabilecekler. Yatırımları Harita Tabanlı İzleme çalışması örnek bir çalışmadır. Bu çalışmayı Valiliğimiz Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli başarılı bir şekilde yürütmüştür. İlimizde 2013 yılı içerisinde yürütülen toplam 207 proje bulunmaktadır. Bu projelerin proje bedeli toplam 1 milyar 791 milyon 70 bin 628 TL’dir. 2013 yılı için bu projelere 146 milyon 404 bin 394 TL ödenek ayrılmıştır. Temmuz 2013 itibariyle ayrılan ödeneğin 42 milyon 400 bin 240 TL’si harcanmış olup çalışmalar devam etmektedir. Bu çalışmalar üç ayda bir Valimiz Sayın İzzettin Küçük’ün Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulunda görüşülmekte ve yatırımlar izlenerek kuruluşların bu çalışmaları koordineli bir şekilde yürütmesi sağlanmaktadır. Sitede yer alan yatırımların bilgileri bu doğrultuda her üç ayda bir yenilecektir."  dedi.

İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Hüseyin Zafer toplantının sonunda Karabük Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezinin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.