KARABÜK ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI AHMET KARABACAK’IN “KANTARI 24 SAAT AÇTIRDIM” AÇIKLAMASINA OSMAN KAHVECİ TEPKİ GÖSTERDİ


 

MİTHAT NAMAL “KARABACAK, 14 SENEDİR TONAJ SORUNUNDAN BESLENDİ”


 

kantar-bilmecesi


Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak, oda kongresine bir hafta kala, Kamyoncu ve TIR’cılar arasında 14 yıldır devam eden tonaj sorunu ile ilgili “Kantarı 24 saat açtırdım” açıklamasına, Karabük Milletvekili Osman Kahveci sert tepki gösterdi.

Ahmet Karabacak’ın “Kantarı 24 saat açtırdım. Buna rağmen kantarı pas geçenler oluyor” şeklinde açıklaması karşısında, Milletvekili Kahveci sert tepki gösterdi.

Osman Kahveci “Kantarın 24 saat faaliyete geçmesi için Kamyon ve TIR şoförlerinin Sayın Mehmet Ali Şahin’e ve bana 3-4 ay önce talepleri olmuştu. Bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığı ve ilgili Genel Müdürlüklerden kantarın açılması için girişimlerde bulunduk. Bize Sayın Karabacak, kantarın açılması ile ilgili hiçbir talepte bulunmadı. Bu olayın en üzücü yanı ise kantarın 24 saat faaliyete geçmesi, yaptığımız çalışmaların sonucudur. Fakat sanki kendisi açtırmış gibi açıklama yapması bizi üzmüştür.” Dedi.

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Mithat Namal ise bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Sayın Karabacak geçtiğimiz yaz ayında kamyon garajında tonaj ile ilgili kamyoncu ve TIR’cı esnafın yaptığı protesto eylemine zoraki kenardan katılmış ve hiçbir tepki göstermemiştir, hatta hiçbir açıklama bile yapmamıştır. Tonaj sorunu 14 senedir Karabüklü nakliyecilerin sorunudur. Sayın Karabacak’ta 12 senedir o koltukta oturuyor. Bu zamana kadar tonaj sorununa neden köklü bir çözüm bulma çalışması yapmamış. Sayın Karabacak aslında bu sorunlarla beslenmiştir.” Dedi.

erd-mitoMithat Namal’ın çalışma ekibinden olan Erdoğan Kovancı ise “Oda Başkanımız Ahmet Karabacak, kongre günü yaklaştıkça içinde bulunduğu sıkıntıyı daha da dışa vuruyor. 12 Yıldır başkanlığımızı yapan Sayın Karabacak ağabeyimiz, maalesef bizler için gerekli çalışmaları yapmamıştır. Şimdi tutmuş ‘iki projem var, kongre salonunda açıklayacağım.’ diyor. 12 senede iki proje geliştirmiş ve bu iki projeyi de şimdi açıklamaktan çekiniyor. Bizler kendisini seviyoruz ama şoför esnafı ekmeğinin peşinde. Şoför meslektaşlarımız kendi hak ve menfaatlerini daha iyi savunan kişileri istiyor. Onlarda bizleriz İnşallah. Üyelerimizin bizleri görevlendirmesi halinde görevimizi en iyi şekilde yapacağımızı herkese söz veriyoruz.” Diye konuştu.