KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ SEÇİM ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ VE KARABÜK’ÜN BİR ÇOK GÜNDEM KONULAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR YAPTI


 

 

kahveci-19.03.14"HABERİN VİDEOLARINI, METNİN EN ALTINDA İZLEYEBİLİRSİNİZ"


 

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, seçimlere 12 gün kaldığını ve çalışmaların son hızıyla devam ettiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı'nca her hafta Salı günleri düzenlenen kahvaltı programına katılan Milletvekili Kahveci, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin, " Osman Kahveci, Orman Genel Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada isteseydi, MARZİNC kurulmasına izin vermezdi" şeklindeki açıklamalarına cevap veren Kahveci, “ Rafet Vergili, henüz kamu kurumlarını yetkilerini sorumluklarını bilmiyor. Söz konusu kurum Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kuruldu. Orman alanında kurulmadığından OSB’de müteşebbis heyet raporu ile kurulmuştur. Bu müteşebbis heyet, TSO, Valilik ve Belediye’den oluşuyor. Ne orman teşkilatının nede benimle alakası yok. Rafet bey, Devletin işleyişinden ve çarkından pek bilgi sahibi değil. ÇED raporu vardır ve bu tesisle ilgili rapor verilir ama nereye kurulacağına Bakanlık karar vermez. MARZİNC’de OSB içerisinde müteşebbis heyetin karar ile kurulmuştur. MARZİNC buraya kurulurken, benim bilgim yok, imzam yok diye kimseyi kandırmasınlar. Bu fabrikanın buraya kurulmasında belediyenin de bilgisi vardır. Bize düşen görev çevreye zarar verip vermediği önemlidir. Bunu fazla polemik etmeye gerek yok” dedi.

Karabük'te, kamu yatırımlarından bazılarının hizmet vermeye başladığını anlatan Kahveci, şunları söyledi;

" Sağlık’ta önemli gelişmeler oluyor. Geçen seçimde hastane konusu polemik konusu olmuştu ama şimdi bu yok artık. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin faaliyete geçmesiyle tartışmalar ortadan kalktı. Bölgenin en modern hastanesine kavuştu, tıp fakültesi ile. Hastane yakında tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak. Ameliyathaneler önümüzdeki hafta devreye girecek. Şuan peyder pey branşlar açılmaya başladı. Bunlar tamamlandığından dışarıdaki hastanelerde olan 40’a yakın öğretim görevlileri de burada görevlerine başlayacak. Sağlık Bakanlığı şuan 150 ek yatak imkânını bize tanıdı. Tıp fakültesi eğimi ve hastanenin iç içe olması lazım. Bunla ilgili en verimli olması için tartışıyoruz. En verimli hizmeti vermenin yollarını araştırıyoruz. Üniversitemizle sürekli görüşmeler yapıyoruz. Daha önce Belediye hizmet binası olarak yapılan ve sonra Tıp Fakültesi tabelası asılan binanın 3-4 milyon TL para harcanarak revizyona girmesi gerekiyor. Bu kadar parayı bu binanın revizyonuna mı harcayalım yoksa yeni bir bina mı yapalım tartışmasında bulunuyoruz. Diş Hekimliği fakültesi de kuruldu ve aynı şekilde yeni bir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapacağız. Hem Fakülte hem de hastaneyi aynı ikisini bir binada yapmayı sesli olarak düşünüyoruz. Bunun da muhasebesini yapıyoruz. Şuan ağırlıklı olarak Karabük Devlet Hastanesinin olduğu yere yapma noktasında ağırlık basıyor.”

Kahveci, Kamu Hastanelere Birliği Genel Sekreteri’nin Bartın Belediye Başkan adayı olmasından dolayı boşalan Genel Sekreterliğe önümüzdeki haftalarda atamasının yapılacağını da sözlerine ekledi.