Özlem Aras Gürel “ Kadın Çiftçilerimiz Ülkemiz ve İlimiz Tarımının Belkemiğidir."

Vali Fuat Gürel’in eşi Özlem Aras Gürel,  "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla ilimizdeki kadın çiftçileri Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevinde kahvaltıda misafir etti.

Kadın çiftçilerle tek tek ilgilenerek tarımsal faaliyetler üzerine bir süre sohbet eden Özlem Aras Gürel "8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini" kutladığı kadın çiftçilere çicek  hediye etti.

İlimiz ve ülkemiz tarımının gelişmesinde kadınlarımızın emeğinin çok büyük olduğunu ifade eden Özlem Aras Gürel, "istedimki yaz kış demeden toprakla mücadele eden soframızdaki her şeyi önümüze koyan siz emektar kadınlarımızla 8 Mart dolayısıyla  birarada olalım. Kadınlarımız yeri geldiğinde tarlada çift sürmekte, tohum ekmekte, yeri geldiğinde ürününü hasat etmekte, hayvanlarını bakmakta, tarımın her alanında çalışmaktadır. Bunların yanı sıra üzerinde bulunan geleneksel ev işlerini yürütmekte, annelik gibi kutsal bir görevi de beraberinde yerine getirmektedir. Tarlasında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin ve tüm ülkemiz sathını sevgi, emek, alınteri, fedakarlık ve umutl çepecevre saran Anadolu kadınının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”diye konuştu.