Safranbolu Belediyesi, Tarihi Çarşı’da belirlenen noktalarda 1/1000’lik plandan 1/500’lük plana geçiş uygulamasına geçiş projesi ile OWHC (Organization of World Heritage Cities) tarafından her 2 yılda bir düzenlenen Jean Paul L’allier Yarışması’nda.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde kayıtlı bir OWHC üyesi şehrin sınırları içinde yer alan kentsel topluluk veya mülkün korunması, geliştirilmesi veya iyi yönetimi ile ilgili bir projeyi, programı veya politikayı vurgulayan yarışmaya Tarihi Çarşı bölgesinde gerçekleştirilecek proje ile katılıyoruz.

Çarşı bölgesine yeni ve çok güzel bir çehre kazandıracak olan proje ile yarışmaya katılım sağladıklarını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Tarihi Çarşı’da belirlenen noktalarda 1/1000’lik plandan 1/500’lük plana geçiş uygulamasına geçişi ile ilk 10’a girdik.  1/500 ölçekli plan, şehir planlama sürecinde daha ayrıntılı bir ölçekli plandır ve şehir planlamasında daha detaylı inceleme ve düzenleme şansı plan ile Safranbolu’da Tarihi Çarşı’nın kimliğinin korunması yönünde önemli çalışmalar içermektedir.” dedi.