İstanbul’un Fethi’nin 560. yıldönümü Karabük’te de kutlandı. Karabük Belediyesi ve Karabük Ülkü Ocaklarının ortaklaşa düzenlediği Fetih şöleni Hürriyet Caddesinde gerçekleştirildi


 

20130530AW000949_02Belediye Başkanı Rafet Vergili’ninde katıldığı Fetih Şölenine vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş “Fetih; bir zulmün bir haksızlığın bir yanlışlığın ortadan kaldırılması için adalet ve güç sahibi bir milletten veya ülkeden mazlumların yardım istemesi ile o zulmün haksızlığın yanlışlığın ortadan kaldırılmasıdır. Fetihten sonra fethedilen yerin halkının mal can ve inanç kültür değerlerini serbestçe yaşamalarıdır ki İstanbul’un fethi tıpkı böyledir. Fetihle; defalarca bizzat Hıristiyan haçlılar tarafından yağmalanan Bizans’ın başkenti Kostantinapol imar edilmiş dünyanın incisi haline gelmiştir. Dünyanın gözbebeği olmuştur. İstanbul yedi küpeli bir inci olup çıkmıştır. Binaları yolları mamur insanları zenginleşmiştir. Fetih İstanbul halkına hürriyet, huzur, can ve mal emniyeti ile zenginlik getirmiştir. Fetih surlar yıkılmadan önce insanların gönüllerinde yapılmıştır. Dün bizi isteyip bizim yönetimimize hasret olan milletlerin bu gün arkasında kaldık” dedi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, “İstanbul’un Fethi’nin 560. yılını kutluyoruz. Bir çağın kapandığı yeni bir çağın açıldığı 29 Mayıs’ta Karabük’te de o tarihi anmak adına bir etkinlik düzenledik. Halkımızın ilgisi yoğun. Bu çok güzel ve bizim için önemli. Bu etkinlikler tarih bilincini oluşturmak adına etkili oluyordur. Bu anlamda Atamalarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Şölende Mehteran ve halk oyunları gösterileri de yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden Fetih şöleninde Karabük’lü ozanlar Ahmet Taşkın, Ozan Servani ve misafir ozanlar Ali Kınık ve Erkan Çerkezoğlu eserleri ile şölene katılanlara unutulmaz bir gece yaşattılar.