20140520AW094880_01Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce finanse edilecek istihdam garantili “Dikiş Makinası Operatörü” kurs protokolü imzalandı.

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Coşkun Güven, 2013 yılı içerisinde yapılan İşgücü Piyasası Analizi çalışmaları neticesi, kentte ihtiyaç duyulan mesleklerde 2014 yılı için kurs planlamaları yapılarak, bu meslek gruplarında işgücü ihtiyacı bulunan işverenlerimizle protokoller yapılmaya devam ettiğini söyledi.

İstihdam garantili dikiş makinesi operatörlüğü kursun 3 Haziran'da başlaması ve 45 gün sürmesinin planlandığını ifade eden Güven, şöyle konuştu, “Tekstil sanayisinin en önemli ihtiyacı olan Dikiş Makinası Operatörü mesleğinde işgücü yetiştirmek ve bunların istihdamlarını sağlamak amacı ile Başak Hazır Giyim firması ile istihdam garantili kurs protokolü imzaladık ve kursiyer belirleme sürecine geçilmiştir. 3 Haziran tarihinde başlayacak kursumuz 360 saat ve 45 gün sürecek. Kurs süresinde katılımcılara mesleki eğitim kapsamında teorik ve pratik eğitim verilerek, kişilerin meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Eğitimi başarı ile tamamlayanlar yine aynı firmada istihdam edilecektir. Kursiyerlerin eğitim süreleri boyunca günlük cep harçlığı ve Genel Sağlık Sigortaları Müdürlüğümüz tarafından karşılanacaktır. 25 kişiyi kapsayacak kurs sonunda katılımcılara mesleki eğitim kapsamında sertifika da verilecektir.”