gulden-onemli-aciklamalar

ÇELİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI CENGİZ GÜL, KANAL 78 GENEL MÜDÜRÜ ŞÜKRÜ GÖKKAYA’YA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU


CENGİZ GÜL “HERKES ÇALIŞTIĞI İŞİN KADROSUNU ALACAK”


 



 

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Gül, Kanal 78 Genel Müdürü ve Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Gökkaya’nın sorularını yanıtladı.

Gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Genel Başkan Gül; “Kadro konusunda sıkıntı yok, arkadaşlarımız rahat olsun, herkes yaptığı işin kadrosunu alacak” dedi.

“HERKES ÇALIŞTIĞI İŞİN KADROSUNU ALACAK”

2010 yılında Kardemir’de işbaşı yapan personelin kadro konusunun toplu sözleşmede net bir şekilde garantiye alındığını belirten Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül konuyla ilgili Gökkaya’ya şu açıklamaları yaptı;

“Bu arkadaşlarımız çalıştıkları işin ücretlerini alacaklar ve o kadroya geçecekler. Bu gün de gerek Mutullah Beyle, gerekse Kamil Beyle yaptığımız görüşmelerde de bu konuyu anlattım. Bu arkadaşlarımızın tamamı çalıştıkları işin kadrosuna geçecekler, bunun çalışmasını yaptıracağız. Geçmişte Fadıl Beyle bir çalışma yapmıştık, tam bitmek üzereyken bildiğiniz gibi bir genel müdür değişikliği yaşandı, buna arkadaşlarımız açısından bir şanssızlık diyelim, bizde Kardemir yönetimi de yazdıklarının arkasında, bu gün yaptığımız görüşmede de konuyu tekrarladık ve kendilerinden de böyle bir teyit aldık. Yaşanan sıkıntı ve gecikme tamamen genel müdürlükte gerçekleşen değişiklikten kaynaklandı, inanıyorum ki yeni genel müdürümüz ilk ciddi konu olarak bunu ele alacak ve kısa sürede konu çözüme kavuşacaktır. Arkadaşlarımıza buradan net bir mesaj vermek istiyorum, herkes çalıştığı işin kadrosuna geçecek, doğrusu da budur ve bu konuda yapılan bir akit var, herkeste bu akite uyacak”

ÖNÜMÜZDEKİ TİS’DE HEDEF YÜKSEK ÜCRET

2015-2016 toplu sözleşmesiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Görüşmeler başladı, tabi görüşmeler komisyonlarla başlar, ben ciddi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum, Karabük’e bir huzur getirdik. Bunda Karabük basınından Kardemir çalışanlarına, Belediye Başkanımızdan Milletvekillerimize, sendikamızdan, Kardemir yönetimine kadar herkesin büyük katkısı oldu. Şimdi bu insanları mahcup etmememiz gerekiyor, iş barışını devam ettirmemiz gerekiyor. Biz toplu sözleşmede zor olanı geçtiğimiz dönem aştık, bundan sonraki sözleşmelerin daha kolay olacağına inanıyorum. Kardemir çalışanları arkadaşlarımızdan bizlere güvenmelerini istiyorum, Kardemir işçisine yakışan bir ücret alınacaktır, bunun başka türlü değerlendirilmesi de mümkün değildir”

“KARDEMİR, BİR DÜNYA ŞİRKETİ HALİNE GELDİ”

Kardemir’in bir dünya şirketi haline geldiğini de ifade eden Genel Başkan Gül “Mutullah Bey ve Kamil Bey bu gün yaptığımız görüşmelerde Filyos Liman Projesi ile ilgili bilgiler verdiler, demir-çelik fabrikaları limansız olmaz, Kardemir’in şanssızlığı bir limanının olmayışı idi, bu sorunda bir kaç yıl içerisinde aşılacak. İnanıyorum ki Kardemir ondan sonra hak ettiği yere gelecektir” dedi.

“YENİ GENEL MÜDÜR, ÖNCE İNSAN KAVRAMINA ÖNEM VEREN BİRİDİR”

Kardemir’in yeni Genel Müdürü Mesut Uğur Yılmaz’ın son derece iyi eğitim almış deneyimli bir mühendis ve yönetici olduğunu da ifade eden Çelik-İş Lideri “Kendisi iyi bir okul mezunu, sektörde ise iyi bir yeri, bilgi ve birikimi var. Kardemir’e çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. İsdemir’de ki yapılanmada çok büyük görevler üstlendi, İsdemir’de birlikte ‘önce insan’ kavramını hayata geçirdik, inanıyorum ki Kardemir’de de önce üretim yerine, önce insan kavramını hayata geçirecektir. Ayrıca Karabük’le de çok iyi diyaloglar kuracağına inanıyorum, çünkü kendisinin böyle bir yapısı var, Uğur Beye ve Hakan Beye başarılar diliyorum” dedi.

“İSDEMİR’DE MUVAZAA VAR”

İsdemir’deki yetki mücadelesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül “Biz 2 Bin 760 sayısı ile yetkiye başvurduk, bu son bir ay aslında 3 binin üzerindeydi, son bir ay çok yoğun bir baskı uygulandı. Ancak yetki başvurumuza 20 gün kala 340 kişilik bir alım yapıldı ve bizim çoğunluğumuz aşağıya çekildi, tabi bunun kanundaki adı muvazaa, biz Çalışma Bakanlığı Teftiş Kuruluna başvuruda bulunduk ve yapılan incelemelerde bu açıkça ortaya çıktı, ilgili raporlarda da bu alımın muvazaa olduğu çok net cümlelerle bellidir. Şimdi Hatay İş Mahkemesine açtığımız davanın sonucunu bekliyoruz” dedi.

celik-is-gnel-mdr-ziyaret“TÜRK METAL, BİR SARI SENDİKADIR”

Açıklamalarının sonunda Türk Metal Sendikasına ağır eleştirilerde bulunan Genel Başkan Cengiz Gül, açıklamalarının şu cümlelerle bitirdi;

“Bir sarı sendika geliyor, alın teri mücadelesi veren insanları bölme mücadelesi veriyor, grevden sonra bir sendikanın bir iş yerinde örgütlenme mücadelesini tüm işçi sınıfının takdirine bırakıyorum, oradaki işçiyi bölerek bir yetkisizlik ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu arada çok ilginç söylemler de duyuyorum, kıdem tazminatı ile ilgili söylemler kullanıyorlar, kendi tüzüklerine 60 gün kıdem tazminatı koyanlar, işçisinin aldığı 30 günlük kıdem tazminatının tartışılamayacağını söylüyorlar. Önce kendilerinin aldığı 75 günlük tazminatın tartışılması gerekiyor, Türkiye’de ki şeffaflıkta burada başlıyor, yani sendikacılar ne kadar tazminat alıyor, işçiler ne kadar alıyor, bir sendikanın genel başkanı olarak alnı açık şekilde konuşabiliyorum. Bende işçinin aldığı kadar kıdem tazminatı alıyorum, ama sarı sendika Türk Metal Sendikasının yöneticileri 60 günün üzerinde kıdem tazminatı alıyor, yani iki işçi kadar kıdem tazminatı alıyor. Türkiye’de işçi hareketinin önündeki en büyük sorun bu tür sarı sendikalar, bunlar açık şekilde sorgulanmalı, çünkü mücadele olan her yerde işçiyi bölmek, parçalamak ve işçi hareketini yok etmek için bir görev üstlenmişler, onları bu ayıplarıyla, utançlarıyla İskenderun’da baş başa bırakacağız”